MLADI GENIJALAC

Petica za ideju: Student pokreće biznis unikatnih, ručno rađenih zvučnika od starih kofera

Uoči maturalnog putovanja, tada srednjoškolac Dimitri Vinzenz Jerinić sastavio je za sebe i svoje kolege jedan moćni prijenosni zvučnik. Tijelo zvučnika bilo je vrlo domišljato - napravio ga je od starog kovčega na koji je slučajno nabasao listajući oglasnike. Danas se nada od svog simpatičnog zvučnika napraviti ozbiljan biznis. I na dobrom je putu...

Kako mu se još dok je bio srednjoškolac posrećilo od starog kofera napraviti originalan zvučnik, Dimitri Vinzenz Jerinić (21) odlučio je da će pokušati napraviti još koji takav zvučnik, a za nabavku "materijala" zadužio je sve svoje prijatelje i bližnje.

"Kofere najčešće nabavljam na Hreliću, ali donose mi ih i prijatelji prijatelja, koji su čuli za to čime se bavim", govori nam mladi izumitelj.

Ako je riječ o koferu srednje veličine, Dimitriju su potrebna 22 radna sata da od njega napravi zvučnik.

Sam proces izrade traje poprilično dugo, no to ne čudi s obzirom na to da se radi o ručnom radu. Dimitriju za kovčeg prosječne veličine treba u prosjeku dvadeset i dva sata rada, a to uključuje cijelokupni proces - od izrezivanja rupa do lemljenja.

Na prvu se postupak čini jednostavnim, no detalji koji nam naoko nisu vidljivi i jesu oni koje je najteže izraditi.

Primjerice, Dimitri sve baterije za potrebe zvučnika izrađuje sam, a materijale nabavlja u Kini.

"Sad mi ne žele dostavljati", požalio nam se u povjerenju, "zbog ovog koronavirusa".

POGLEDAJTE VIDEO:

Obitelj i prijatelji vrlo su ponosni na svog Dimitrija, koji vjeruje da će mu sadašnji hobi nakon završetka fakulteta postati vrlo unosan biznis, no svjestan je toga da bi na tržištu trebao konkurirati s nekoliko proizvoda.

"Osim zvučnika, planiram napraviti i jedan proizvod koji bi bio više za serijsku proizvodnju" i napominje, "zato me nastavite pratiti".

Linker
19. travanj 2024 10:32