Sretne vijesti

Pobijedio je koronu! Proslavljeni automobilist Niko Pulić izašao iz bolnice nakon skoro dva mjeseca

Borba za zdravlje, pretvorila se kod Nike i u borbu za život, a u dubrovačkoj bolnici proveo je čak 51 dan, od čega 46 na respiratoru. U tom je periodu izgubio više od 16 kilograma.

Da opaki virus koji nam je svima preokrenuo živote naglavačke ne bira, mogli smo se uvjeriti u proteklih godinu dana mnogi, a među njima i Niko Pulić, poznati prvak automobilističkog sporta iz Dubrovnika. Naš nagrađivani sportaš konačno je izašao iz bolnice na kućni oporavak, nakon što je obolio od teškog oblika covida-19, javlja Dubrovački vjesnik.

Borba za zdravlje, pretvorila se kod Nike i u borbu za život, a u dubrovačkoj bolnici proveo je čak 51 dan, od čega 46 na respiratoru. U tom je periodu izgubio više od 16 kilograma.

Pulić je uspio odgovoriti na nekoliko pitanja o tome kako se sada osjeća, za Dubrovački je rekao da mu je organizam jako oslabljen, ali da je pokušavao hodati još u bolnici, koliko mu je stanje omogućavalo. Doma je došao u ponedjeljak oko 14 sati. Na drugom je katu u stanu i svakodnevno vježbajući pokušava svladati tih 11 skalina do prizemlja i obratno.

Slavnom sportašu sada slijedi dug i mukotrpan oporavak, budući da je iz borbe s Covidom izašao s teškim oštećenjima obaju plućnih krila. No, razina kisika u krvi iznosi 91 posto i polako se približava normalnoj vrijednosti.

image
Niko Pulić u bolnici je proveo 51 dan.
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Čitajte i: Shrvani sin Nike Pulića za Gloria.hr: ‘Osim tate, i mama se u bolnici bori za život s teškom upalom pluća‘

Zahvala medicinskom osoblju

"Hvala liječnicima i svom osoblju dubrovačke bolnice. Borili su se za mene kao i sve ostale pacijente i nemam riječi hvale kojima bi im se odužio", zahvalio se poznati automobilist.

Trostruki prvak Europe i višestruki hrvatski prvak na brdskim stazama bio je među sedam domaćih vozača prijavljenih za povijesni Croatia Rally, treću postaju Svjetskog prvenstva. Pulić je trebao nastupiti u elitnoj, WRC kategoriji. Još u prvim danima liječenja iz bolnice je za domaće medije komentirao da je virus Covid-19 'pokupio' negdje usput - bilo u kupovini, na točenju benzina i slično.

Supruga i kći također su imale koronavirus, kći je srećom od simptoma samo imala temperaturu nekoliko dana, no supruga Vikica, je u bolnicu zaprimljena tri dana kasnije te kako je za Gloru ispričao sin Ivan Pulić također je imala tešku borbu za zdravlje. "Za sada nema pomaka, borimo se i idemo iz dana u dan. Upala pluća je teška, tata je umoran i to sve predugo traje. Ondje je već deveti dan, a mama je u bolnici posljednjih pet dana. I kod nje je upala pluća teška, ali ima blaže simptome. Moj tata bio je uvijek najbrži pa će biti i sada, ne sumnjam u njega, kao ni u mamu. Tata to podnosi sportski, ali sve ga je jako umorilo”, ispričao nam je tada Ivan Pulić. Borba za očevo zdravlje ipak se otegnula, no srećom sada je dobro.

Linker
18. travanj 2024 23:57