JOE RUSSO/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
IZAZOVNA GODINA

Pobjeda nad depresijom u pademijskoj godini: Michelle Obama razotkrila se do kraja

Bivša prva dama otkriva kako je u pandemijskoj godini pobijedila depresiju i proživjela emocionalni šok nakon povratka kćeri kući sa studija na Harvardu i Michiganu.

Bivša prva dama otkriva kako je u pandemijskoj godini pobijedila depresiju i proživjela emocionalni šok nakon povratka kćeri kući sa studija na Harvardu i Michiganu.

Umjesto da 2020. provede pripremajući edukativan lutkarski serijal ‘Waffles+Mochi’ o osnovama zdrave dječje prehrane u borbi protiv pretilosti, čija je premijera zakazana 16. ožujka na Netflixu, bivša prva dama Michelle Obama (57) našla se u kaotičnoj svakodnevnici pandemije čija su pravila diktirali život i rad od kuće, online nastava, rasni zločini i demonstracije, te nikad prljavija kampanja za predsjedničke izbore. Godina u kojoj su izgubljena mnoga radna mjesta, a mnogi nezaposleni bili su primorani pomoć potražiti u karitativnim organizacijama i pučkim kuhinjama, i za Michelle Obama bila je puna izazova o čemu je progovorila u intervjuu za novi broj časopisa People.

image
Obama pred sobom ima novi projekt - uskoro na Netflixu kreće njezin show ‘Waffles+Mochi’.
FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA

Pandemijsku godinu provela je sa svojom obitelji, suprugom Barackom Obamom (59), te kćerima Maliom (22), studenticom prava na Harvardu, i Sashom (19), studenticom druge godine na Sveučilištu u Michiganu na dvije adrese - u njihovom domu u Washingtonu, te ljetnikovcu u Martha’s Vineyardu u Massachusettsu, koji su za 12 milijuna dolara kupili potkraj 2019.

- Kad su Malia i Sasha otišle na studij Barack i ja smo se na neki način oprostili od naših kćeri: simbolički smo prerezali pupčanu vrpcu i dali im slobodu da započnu svoje živote. U trenutku kad su se sveučilišta prebacila na online nastavu obje su se vratile kući i opet sve dijelile s nama - od hrane i pića u frižideru do internetske veze - rekla je Michelle Obama i dodala kako je njihov novi zajednički početak prošao mnogo bolje nego što su se nadali. S njima, kaže, više nisu stanovale njihove djevojčice koje su od roditelja tražile savjet i utjehu, već odrasle žene koje su s njima željele diskutirati o svim važnim pitanjima.

Čitajte i: Michelle Obama ima dva nova prijatelja: Bivša prva dama pokreće kulinarsku emisiju za najmlađe

image
Michelle je priznala da je doživjela prvotni šok kada su se njezine kćeri s fakulteta vratile kući zbog pandemije.
NO CREDIT/BAUER GRIFFIN/PROFIMEDIA

- Najdraže mi je bilo prisluškivati njihov rad na online seminarima i predavanjima, razgovore s kolegama i profesorima. Osim toga, okupirale su kuhinju, jer su si željele same spremati hranu - nastavila je Michelle Obama koja se s viškom vremena kod kuće za vrijeme pandemije izborila - učeći štrikati. U njezinoj kućnoj radinosti već su nastale razne dekice i šeširići za ukućane, a za iduću zimu želi ih kompletno opremiti - čarapama, rukavicama, šalovima...

Osim toga bivša prva dama posvetila se plivanju na duge staze, te je prvi puta u životu isplivala dionicu od 1500 metara.

Sportska aktivnost pomogla joj je da ostane u kondiciji, ali ju je spasila i od depresije, u koju je počela tonuti nakon brutalnog policijskog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda. O svom problemu je, kaže, odlučila javno progovoriti kako bi i druge potakla da se suoče s vlastitim psihičkim teškoćama, te u težim slučajevima depresije - potraže stručnu pomoć.

Čitajte i: Rijetko je ovakvu vidimo: Michelle Obama rođendan proslavila bez frizure i trunke šminke

image
Sretni bračni par već razmišlja o mirovini.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- U životu postoje usponi i padovi, svejedno čime se bavite, neovisno o vašem društvenom i profesionalnom statusu i zaradi, ta bolest napada svakoga, za nju nema nedodirljivih - kaže Michelle Obama, koja se već cijepila protiv koronavirusa i smatra da je masovna procijepljenost jedino parvo svjetlo na kraju tunela u ovoj situaciji.

image
Depresiju nastalu uslijed teške društvene situacije i ubojstva Georgea Floyda, bivša prva dama SAD-a liječila je i sportom.
PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

U budućnosti će se sa suprugom posvetiti razvoju rada Obamine zaklade za pomoć novim generacijama lidera, pravom glasa za sve stanovnike SAD-a, te olakšavanjem njiohva upisa u registar birača, ali i promocijom specijalnog izdanja njezine knjige sjećanja za najmlađe uzraste. - Barack i ja smo u godinama kad razmišljamo o povlačenju s društvene scene i mirovini: on će tada cijele dane provoditi na golf terenima, a ja ću ga zbog toga zafrkavati - zaključila je Michelle Obama.

Linker
25. travanj 2024 23:58