Ma kakav Oscar!

Poznati glumac dobio godišnju nagradu Vinodolske općine, kraja u kojem je odrasao

Konstantin Haag koji je kao petogodišnji dječak iz rodnog Kölna stigao u Hrvatsku, točnije selo Tribalj u Vinodolskoj dolini, taj kraj smatra svojim domom i zato ga je to priznanje posebno dirnulo, a proslavio ga je uz brojna folklorna društva čije članove poznaje iz djetinjstva.

Glumac Konstantin Haag, kojeg gledamo u seriji ''Kumovi'', rođeni je Nijemac odrastao u Vinodolskom zaleđu. Sudbina je htjela da njegova majka, njemačka spisateljica i prevoditeljica Anne-Kathrin Haag nakon rastave od Konstantinovog oca, upozna i zaljubi se u Hrvata Gordana Godeca s kojim se vratila na njegovu djedovinu u Tribalj, mjesto u crikveničkom zaleđu. Tako je tada petogodišnji Konstantin sa starijim bratom Nicholasom iz rodnog Kölna, stigao u selo gdje su njegova majka i očuh otvorili rustikalni Hotel Balatura, poznat po vegetarijanskoj kuhinji i kniževnim večerima, koji privlači umjetnike iz cijelog svijeta.

Svoje djetinjstvo uz starijeg brata Nicholasa i još trojicu mlađe polubraće opisuje kao idilično pa tako niti u jednom razgovoru za medije ne propušta spomenuti svoj hrvatski zavičaj.

Upravo je to i razlog zašto je Konstantin ovih dana dobio godišnju nagradu Vinodolske općine kao glumac iz njihovog kraja koji je u proteklom razdoblju ostvario zapažene uloge u kazalištu i na televiziji.

Čitajte i: Janko Popović Volarić više nije u žiriju Supertalenta, otkriveno tko će ga zamijeniti

Inače, Konstantin Haag je 2019. diplomirao glumu na splitskoj Umjetničkoj akademiji, nakon koje je odmah dobio svoju prvu veliku ulogu u seriji ''Drugo ime ljubavi''. Prošlo ljeto glumio je u predstavi ''Stranac'' u HNK Zadar, igrao je u serijama ''Dar Mar'', ''Mrkomir I.''…, a u seriji ''Kumovi'' tumači lik Zlatana Bogdana, dobrog, pametnog, spretnog i zgodnog dečka za kojim pate sve cure u selu. Reklo bi se, kao da igra samoga sebe.

A dodjelu godišnje nagrade Vinodolske općine objavio je na svom Instagram profilu uz dirljivi tekst u kojem je napisao kako mu je to priznanje u rangu s Oscarom jer dolazi iz kraja koje smatra svojim domom, iako tu nije niti rođen, niti ima hrvatske krvi.

Linker
26. ožujak 2024 23:46