Razvod desetljeća!

Prljava igra i borba za milijarde! Supruga Dr. Drea tvrdi da ju je reper tukao, izolirao i zlostavljao

Nicole Young proglasila je predbračni ugovor, koji je potpisala 1996. godine, ništavnim. Naime, tvrdi da ga je reper u razdoblju velike ljubavi - poderao. No, on to demantira, tvrdeći da ugovor vrijedi. Njime čuva bogatstvo vrijedno milijardu dolara. No, morat će čuvati i teško narušeni ugled - Nicole ga je optužila za brutalno zlostavljanje.

Filmski je uspon u svijetu glazbe doživio Dr. Dre, koji je vremenom sa svojom suprugom Nicole izgradio pravo carstvo. Novac, slava i uspjeh nisu bili dovoljni da održe brak koji je donedavno izgledao kao prava idila - dvoje djece i čak 24 godine bračne sreće tijekom kojih se rijetko vezivao skandal. No, 2021. je za Andréa Romella Younga počela strašno loše - supruga Nicole traži razvod i sve teže ga optužuje za zlostavljanje, a pritom je završio i u bolnici, doživio je moždani udar.

Čovjek koji je 'stvorio' 50 Centa i Eminema, hitno je tada odvezen u medicinski centar Cedars-Sinai u Los Angelesu, gdje je zadržan na odjelu intenzivne njege.

Mediji pretpostavljaju da mu je zdravlje pogoršano upravo činjenicom da se razvodi, a ništa manje nisu doprinijeli ni zahtjevi njegove supruge. Nicole, naime, potražuje od Andrea čak 2 milijuna dolara mjesečne privremene alimentacije te pet milijuna dolara za pravni tim koji radi na slučaju nekoliko mjeseci. Sve to tek je privremeno - dok sud ne odluči što će biti s imovinom para - vrijednom čak milijardu dolara.

image
Na reviji Toma Forda u veljači 2020., supružnici su posljednji put viđeni zajedno u javnosti.
TAMMIE ARROYO/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Jedan od najbogatijih glazbenika svijeta svoje carstvo ne želi dijeliti s bivšom suprugom i poziva se na predbračni ugovor koji ona naziva ništavnim.

Carstvo Dre nije sklon dijeliti, iako su bili u braku 24 godine. Nicole tvrdi da je glazbenik tijekom braka poništio predbračni ugovor koji je 1996. potpisala, što reper opovrgava. Ne želi plaćati iznose koje Nicole traži te je privremeno spriječen baviti se sudskim procesom. Ipak, na Instagramu se oglasio i zahvalio svima koji su ovih dana uz njega. Zahvalio se medicinskom timu koji brine o njemu te najavio skorašnji izlazak iz bolnice. Tek tada počinje prava bitka.

image
Par je tijekom braka dobio dvoje djece.
TAMMIE ARROYO/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Držao mi je pištolj uperen u glavu.

Naime, u javnost su procurili dokumenti koje je Nicole predala sudu, a u kojima optužuje donedavnog supruga da ju je tijekom zajedničkih godina fizički i emocionalno zlostavljao. Tvrdi u mučnim dokumentima da joj je 55-godišnji tajkun držao pištolj na glavi, tukao je po licu, gurao i gušio u zajedničkom domu. "U bolne i mučne detalje sam opisala nasilje koje je Andre vršio nad mnom tijekom više od 25 godina naše veze. Držao mi je pištolj uperen u glavu dva puta. Tukao me po licu i glavi. Verbalno me maltretirao, ponižavao me kao osobu - do te mjere da sam razvila PTSP", objasnila je gospođa Young.

image
Dr. Dre pokušava dokazati da je predbračni ugovor koji su on i supruga potpisali 1996. godine važeći.
ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U dokumentima koje je predala sudu, Nicole je navela da je zlostavljanje počelo prije braka te da je u nekoliko navrata željela policiju zvati u pomoć. Naime, Dr. Dre navodi kako zlostavljanja nije bilo - jer nikada u njihov dom nije pozvana policija koja bi zlostavljanje spriječila. "Tijekom našeg braka, nekoliko sam puta razmišljala o tome da ih zovem, no padala sam sve dublje u nasilnu vezu i u konačnici je moj strah od Andrea bio veći od samopouzdanja koje bi mi bilo potrebno da zovem policiju u pomoć", objasnila je Dreova supruga zašto dosad nigdje nema ni traga zlostavljanju, odnosno zašto ono nije dokumentirano.

image
Nicole je bivšeg supruga optužila da ju je grubo zlostavljao, čak i prije negoli su se vjenčali.
JAMES SHAW/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dodala je u dokumentaciji da ju je donedavni suprug sustavno manipulirao i držao u svojevrsnoj izolaciji.

"Poznato je da žrtve nasilja u obitelji najčešće nemaju nikakve dokaze da se ono događalo", zaključila je Young.

Ni financijska komponenta nije zanemariva. Otkako su u lipnju 2020. počeli živjeti odvojeno, Dre joj plaća 293 tisuće dolara mjesečno kao novac za uzdržavanje. No, Nicole traži od suda da joj se isplaćuje znatno više - 2 milijuna dolara, jer je tijekom godina s Andreom navikla na određeni stil života. Kako bi potkrijepila dokazima svoje tvrdnje i potraživanja, sudu je predala svoj mjesečni troškovnik. Prema njemu, vidljivo je da Nicole troši više od 2,5 milijuna dolara mjesečno. Tvrdi da joj je potrebno, između ostalog i - 900 tisuća dolara za zabavu, darove i odmore, 135 tisuća dolara za odjeću, 30 tisuća dolara za hranu te 10 tisuća za održavanje doma.

Sama nema prihode, ima ušteđevinu od tek 80 tisuća dolara. Osim za nasilje, Drea je optužila i za nevjeru s nekoliko žena te tvrdi da je tijekom njihovog braka dobio dijete s drugom ženom.

U skandaloznom razvodu Nicolein odvjetnički tim krenuo je i na Dreovu odvjetnicu Lauru Wassner, jednu od najvećih losanđeleških imena kada su u pitanju brakorazvodne parnice. Traže da bude uklonjena sa slučaja jer je tijekom pripreme predmeta surađivala s Howardom Kingom, koji je bio obiteljski odvjetnik Youngovih pa je itekako upoznat sa svime što su dosad potpisivali Nicole i Andre Young te je tijekom godina pružao usluge supružnicima pa prema kalifornijskim zakonima u ovom slučaju mora ostati nepristran. Ako je surađivao s Wassner, značilo bi to da su oboje svjesno prekršili određena pravila svoje struke, a to bi Dreu moglo na sudu stvoriti dodatne probleme.

image
Nicole je sudu dostavila i svoj mjesečni troškovnik - koji pokazuje da joj treba više od dva milijuna dolara mjesečno za potrebe koje ima.
SHOTBYJULIANN/PIPER/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Prvi korak pri kojem mu Laura Wassner, ako ostane u timu, može pomoći jest potvrditi valjanost predbračnog ugovora. Naime, 24 stranice dug dokument svjedoči o tome kako je Nicole potpisala da će svu imovinu sa suprugom držati odvojenom pa će se i bračna stečevina dijeliti jednostavno - prema principu toga tko ju je stekao. Bez sumnje, reper je izgradio imperij. I očito ga nema namjeru dijeliti s drugima.

Linker
18. travanj 2024 07:24