Johns PKI/Splash News
EDWARD ENNINFUL

Promjena u vrhu nakon 25 godina: Prvi muškarac na čelu britanskog izdanja Voguea

Izvršni direktor medijske kuće Condé Nast, Jonathan Newhouse, potvrdio je da su napokon našli nasljednika urednice britanskog izdanja magazina Vogue Alexandre Shulman.

Nakon što je 25 godina uspješno vodila britansko izdanje modne biblije, Alexandra Shulman odlučila je lani, nakon organiziranja velikog jubileja, da je vrijeme da odstupi. Njezinu ulogu sada će preuzeti Edward Enninful, modni stilist i urednik ispred kojeg su visoki ciljevi s obzirom na to da je Shulman bila najuspješnija urednica Voguea u njegovoj stogodišnjoj povijesti. Izvršni direktor Newhouse poručio je da je Enninful "vrlo utjecajna osoba u modnoj zajednici, Hollywoodu i glazbenom svijetu koji trenutačno oblikuju "duh vremena".

Enninful je od 2011. do sada bio modni i kreativni direktor W Magazine, a prije toga je surađivao s talijanskim i američkim izdanjem magazina Vogue. Svoju karijeru započeo je vrlo rano - s 18 godina počeo je uređivati i-D magazin i postao najmlađi urednik međunarodnog izdanja. Modna industrija nagradila je njegov rad brojnim nagradama, ali i britanska monarhija je prepoznala njegov talent i dodijelila mu titulu OBE - Officer of the Most Excellent Order of the British Empire.

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 27:  Naomi Campbell poses with Edward Enninful after he received his Officer of the Order of the British Empire (OBE) at Buckingham Palace on October 27, 2016 in London, England. (Photo by Philip Toscano-WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Edward Enninful i manekenka Naomi Campbell

Svoju novu ulogu preuzet će 1. kolovoza, a neko vrijeme surađivat će s bivšom urednicom Alexandrom Shulman koja se veseli njegovim novim, svježim idejama za britansku modnu bibliju.

- Edward je izvanredno talentiran stilist koji će bez sumnje donijeti novu kreativnu estetiku magazinu. Svaki urednik Voguea dolazi sa svojim setom talenata i iskustva, a Edward je vrlo dobro poznat i poštovan u modnoj industriji. Veselim se njegovim novim planovima i radu s njim idućih nekoliko tranzicijskih mjeseci kako bi britansko izdanje magazina Vogue nastavilo biti vodeće na ovom tržištu - izjavila je Shulman povodom objave novog urednika.

Linker
16. travanj 2024 09:17