nova životna faza

Prvašići poznatih prvi put u školskim klupama: ‘Sa strahom i brigom liježem i budim se. Vjerujem da je tako većini roditelja‘

Dok je kći Lane Klingor Mihić oko početka škole prilično ‘flegma‘, malena Ena, kći voditeljice Marijane Batinić, priznala je svojoj mami da ima laganu tremu.

Ljeto nam polako odlazi kraju, a počinje nova školska godina. Brojni prvašići su po prvi put sjeli u školske klupe, a među njima su i sinovi i kćeri poznatih Hrvata i Hrvatica. Ponosni mame i tate otkrili su za Gloria.hr vesele li se njihova djeca početku školske godine, jesu li se u potpunosti pripremili i opremili te kako oni kao roditelji gledaju na novu fazu života svojih malenih.

Nikolina Ristović i Una Sofija spremne su za školske avanture

Nikolinina mlađa kći Una Sofija kreće u prvi razred osnovne škole, uzbuđenje je u kući prisutno već nekoliko dana prije početka tog važnog razdoblja u životu svakog djeteta i roditelja. Starija kći Hana završila je nedavno prestižan studij medicine u Edinburghu, čime se ponosna mama pohvalila na društvenim mrežama.

"Pa mi smo dio priprema već obavili, kupili smo školsku torbu, mi roditelji smo obavili i roditeljski sastanak. Uzbuđenja ima i kod nje, a još više kod mene, kao da me lovi trema iako sam sve to već jednom prošla, ali bilo je davno", rekla nam je Nikolina.

"Una Sofija je, može se reći, u povlaštenom položaju jer s njom u razred ide petero djece iz bivše vrtićke grupe, tako da se dobro znaju i držat će se skupa. Mala je škola, upisuju se samo dva prva razreda i više manje svi se znaju, ako se i ne znaju bit će to ugodni faktor iznenađenja. Veselimo se zajedno novom životnom poglavlju. Nemam neki pametni životni savjet, s čim ćemo se suočavati s tim ćemo se nositi i u hodu. Ali koliko sam vidjela i upoznala, cijela stručna ekipa iz OŠ Jabukovac čini mi se iznimno stručna i pozitivna od ravnateljice, pedagogice, učiteljica i svih koje paze na njih u dnevnom boravku", kazala je Nikolina.

Lana Klingor Mihić kaže da je njezina Mika prava mala flegma

U prvi razred kreće Lanina Mika, najmlađa od tri kćeri, budući da je i inače vrlo smirena, najmlađa kći nema preveliku tremu. Starije kćeri Kiara i Marla već idu u školu, a to je iskustvo uvelike pomoglo Lani da zna što očekivati ovih dana.

"Mika je već treće dijete koje je prvašić i oko svega je užasno flegma. Tako da nema previše utjecaja kako su Kiara i Marla proživljavale svoj prvi dan u školi. Mika se i inače rijetko živcira tako da nema stresa oko škole", rekla je Lana.

"Mislimo da možda još nije svjesna kolika je to obaveza, da ne može spavati do 10 i reći 'Meni se danas ne ide u vrtić'. Više je nama oko nje zanimljivo gledali koliko je ona smirena oko nabavke školskog pribora i škole. Užasno je zabavna oko nabavke toga što joj treba. Pitamo ju: 'Mika je l' imaš sve za školu, što ti još treba?' A ona odgovori da joj trebaju još žele bomboni. To je još jedan dokaz da joj još nije jasno što to škola jest. Nema savjeta starijih seka, a ni nas roditelja, što ćemo joj govoriti - a znaš škola je ipak strašna ili ozbiljna. Mika se veseli kao i svako dijete", otkrila nam je Lana.

Prvi prvašić u obitelji Amara Bukvića

Prvi prvašić u obitelji Bukvić, njihov je sinčić Aman, dok će mlađa sestra Amal još morati pričekati na školu.

"Kako Aman kreće u prvi razred odlučili smo gotovo sve kupiti nakon prvog dana kad dobijemo više informacija o bilježnicama i priboru. Iznimka su bile dakako školska torba i pernica s uzorkom nogometne lopte jer Amana od lipnja drži nogometno ludilo. Kako mi je ljeto bilo gotovo cijelo radno, kretanje u prvi razred odučili smo obilježiti mini putovanjem vikend prije početka škole i odlaskom u adrenalinski park u prirodi", kazao je Amar Bukvić za Gloria.hr.

image
Privatni album

Ena ima malu tremu, a mama Marijana Batinić sa strahom spava

Voditeljica je na Instagramu već otkrila koliko je sretna i uzbuđena što njezina Ena kreće u prvi razred, a nama je priznala da proživljava i druge emocije i to one ne toliko ugodne. "Sa strahom i brigom liježem i budim se. Vjerujem da je tako većini roditelja", jasna je bila Marijana koja je u rujnu prošle godine rodila drugu kćer Rozu.

Ena će u prvi razred krenuti sa simpatičnom ljubičastom torbom, a Marijana je otkrila da šoping još nije gotov: "Treba nam još par sitnica za likovni, bilježnice i naravno knjige", rekla nam je nedavno voditeljica. Iako je također uzbuđena zbog škole kao i njezina mama, Marijana nam je ispričala da joj je malena priznala da ima laganu tremu.

"Baš tako se izrazila. Ne poznaje nikog tko će ići u njezinu školu, ali mi se nije žalila da je zabrinuta kako će se uklopiti u novu sredinu. Više ju muči neizvjesnost, to što ne može do kraja zamisliti što škola nosi sa sobom", rekla je Marijana.

Ivan Dečak ispratio svoju Ditu u školu pa se zapitao: 'Gdje to vrijeme ide?'

Frontman grupe Vatra sa suprugom Ninom ima dvoje djece, sina Lea i djevojčicu Ditu koja kreće u školu.

"Kupili smo manje više sve. Ja sam bio zadužen za financijski dio, a žena za organizaciju šopinga. Imali smo popis što sve treba kupiti što se tiče knjiga, ali Diti smo dali na volju da izabere sama sav pribor, školsku torbu, bilježnice i slično. I mi smo kao prvašići sami sve birali pa smo pomislili da bi i njoj to bio gušt", rekao nam je ponosni tata prije nekoliko dana.

Njegova Dita je, kaže Ivan, vrlo uzbuđena zbog početka škole, a cijelo iskustvo će joj biti lakše jer s njom u razred ide i njezina najbolja prijateljica s kojom se družila u vrtiću. „Jako nam je drago da neće biti sama, prijatelje je uvijek dobro imati blizu”, kaže Ivan.

image
PRIVATNI ALBUM

Zahvaljujući starijoj sestrični Noli koja već ide u školu, Dita je već prilično upućena u školske obaveze i što je sve očekuje: „Dobro smo pripremljeni, i mi i Dita tako da joj, nadamo se, neće biti preveliki stres 'ušemiti' se”. Ivana, otkrio nam je, nije toliko strah što njegova kćerkica kreće s novom fazom života, već ga brine nešto sasvim drugo.

"Nije me strah, veselim se školovanju i sve što ono nosi, ali je malo prebrzo došlo. Bio sam prisutan i na njezinom porodu, kad sam prvi put čuo njezin glas obuzele su me emocije, a sad već kreće u prvi razred. Pa gdje to vrijeme ide!", simpatično se pita Dečak.

Linker
24. travanj 2024 04:37