KLAN MAMIĆ

Samozatajna Marina Mamić čvrsto stoji uz supruga! Nekadašnja tajnica odana je Zdravku i u nevolji

Misteriozna, tajanstvena, samozatajna. Ovo su epiteti koji mediji najčešće pripisuju stupu obitelji Mamić, odnosno supruzi Zdravka Mamića - Marini. U državni proračun uplatila je popriličnu svotu novca, a ove godine je dala i iskaz Uskoku oko slučaja koji već nekoliko godina trese hrvatsko pravosuđe.

Žene klana Mamić, izuzev poduzetnice Tije Mamić, oduvijek su se skrivale od javnosti. Pogotovo Zdravkova supruga Marina. Ipak, kad ste dijelom te obitelji, teško da ćete izbjeći pažnju, koliko god se trudili. U središtu pozornosti ovih je dana svakako Mamićeva supruga Marina, koja je uplatila više od 52 milijuna kuna na račun državnog proračuna. Ukupni dug Mamića prema državi uplatila je 21. srpnja, a sporazum o namirenju sklopljen je krajem lipnja.

image
Mamići na vjenčanju nogometaša Ognjena Vukojevića i bivše Miss Hrvatske Andreje Ćupor u crkvi Svetog Ivana Krstitelja
MARKO TODOROV/CROPIX

''Potpisom navedenog Sporazuma supruga je pristupila dugu osuđenika s osnova imovinske koristi oduzete presudom Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018.'', priopćili su iz DORH-a. Kako se neslužbeno doznaje, Marina je za ovu potrebu morala podignuti kredit, no nije poznato je li kredit za cjelokupan iznos ili tek dio duga. U slučaju da bude oslobođen, novac će mu se vratiti, no on ostaje u državnoj blagajni kao osiguranje do kraja procesa. O svemu tome, kao i dosada, Mamić se oglasio na svome Facebook profilu.

"Odlučio sam uplatiti u hrvatski proračun iznos koji je veći od jedne četvrtine proračuna za sport jedne članice EU od 4 milijuna ljudi. Jedan čovjek uplatio je dakle kao milijun poreznih obveznika. Više nego tisuće hrvatskih tvrtki u godini dana. Iduća tri mjeseca hrvatski sport može živiti od mog novca. Ili možete sagraditi sedam škola. Ili bolnicu. Ili pola stadiona", napisao je na svome profilu.

Od tajnice do žene moćnika

A tko je zapravo Marina Mamić, stup jedne od najpoznatijih i najkontroverznijih obitelji u Hrvatskoj? Već je više od dva desetljeća uz Zdravka Mamića, a javnosti je dostupna većinom u prigodama kad se žene hrvatski nogometaši, a Mamić i njegova obitelj su uzvanici. To je jedna od rijetkih prilika za fotografiranje samozatajne i uglađene dame. U proces protiv Zdravka, uključena je od samog početka, a "čačkalo" se i po njezinoj imovine. Marina Mamić je i u lipnju ove godine dala iskaz Uskoku govorivši o koruptivnosti hrvatskih sudaca i njihovoj povezanosti s njezinim suprugom. Prijašnja supruga Mamića nije uključena u priču, no u odličnim je odnosima s bivšim suprugom, o čemu nerijetko govori i Zdravko.

image
Marina Mamić
DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Te davne 1994. godine, život Zdravka Mamića u potpunosti se promijenio kada je nakon utakmice Dinama na maksimirskom stadionu upoznao svoju buduću i drugu suprugu Marinu. Uglađena brineta uvijek je izbjegala oko javnosti, a i oni koji je poznaju opisuju ju kao samozatajnu damu. U doba kad je upoznala Zdravka, radila je kao tajnica u poduzeću Davora Šterna. U svome stilu, Mamić je medijima jednom prilikom rekao zašto se zaljubio u nju. Za Express je izjavio kako ju je opčinila jer je bila visoka, atraktivna i izuzetno zgodna, a i njegova izjava još se godinama provlačila po medijima.

Čitajte i: Manje je više! Tia Mamić naizgled jednostavnom modnom kombinacijom ukrala pažnju na zagrebačkoj špici

”Odmah sam se za nju zapalio jer je imala nogu do plafona”, rekao je Mamić o supruzi. Život je posvetila brizi oko njihovih kćeri, Lucije i Ive, a u dobrim odnosima je i sa Zdravkovim sinom iz prvog braka. O kćerima se također zna malo, no Zdravko ih često hvali na svojim društvenim mrežama. Tako je bilo i ove godine, a u objavi nije zaboravio spomenuti niti suprugu.

image
Zdravko Mamić u Međugorju.
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Novi početak Monike Kravić! Razvod i teški gubitak dogodili su joj se u isto vrijeme, no sreća ju je čekala iza ugla

"Danas je moja najmlađa kći Iva diplomirala s izvrsnim uspjehom na švicarskom Glion Institute of Higher Education! Ponosan sam na svoje životno djelo, na svoju suprugu i obitelj koja je podigla troje uzornih, mladih i perspektivnih ljudi", napisao je Zdravko. Od obitelji je odvojen zbog života u Međugorju u BiH, gdje se skriva od hrvatskog pravosuđa.

Linker
26. ožujak 2024 19:16