njegova jedinica

Samozatajna matemaričarka! Ana-Mariju je Bandić dobio kad se vratio iz vojske i zbog nje cijelog života pucao od ponosa

Jedino dijete Milana i Vesne Bandić, njihova kći Ana-Marija, završila je matematiku na PMF-u. O njoj je pokojni otac uvijek s ponosom govorio.

Pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obožavao je svoju Ana-Mariju, jedino svoje dijete. Bandiću je njegova jedinica bila veliki ponos, to nikada nije skrivao. Prije tri godine čestitao joj je rođendan putem službene Facebook stranice. Podijelio je tada emotivni video s fotografijama s kćeri i poručio: 'Ana-Marija i tata, prije 'malo' godina".

Ana-Marija je dijete ljubavi. Nije nam se dogodila, nego smo je baš planirali.

Rodila se kad je Milan došao iz vojske. Bio je presretan kad ju je prvi put vidio. Nismo znali što nosim, ali oboje smo željeli djevojčicu. Od prvog dana bio je divan otac, pažljiv, pun razumijevanja, ali moram reći i da je Ana-Marija zaista bila dobro dijete. Velika pomoć bila mi je baka, koja ju je rado pričuvala, pa smo nas dvoje mogli i izići", ispričala je Vesna Bandić svojedobno o svojoj kćeri u intervjuu za Gloriju.

image
Ana-Marija je podržavala oca, no odabrala je život daleko od očiju javnosti.
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Čitajte i: ‘Moj Milan mora usporiti‘: Ispred Zagreba Bandiću je bila jedino njegova majka

Čitajte i: Vesna Bandić u rijetkom istupu govorila nam je o ljubavi s Milanom: ‘Prišao mi je, pitao plešem li - i tako je sve počelo‘

Čitajte i: Životni put Milana Bandića: Samozatajne i jake žene obilježile su mu život i uvijek mu bile na prvom mjestu

Bandićeva kći, inače, tijekom svih godina koliko je njezin otac bio gradonačelnik, nastojala čuvati svoju privatnost. Držala je distancu od medija i medijski je istupila tek 2009. godine, kada joj se otac kandidirao za predsjednika države. Ni prije ni poslije, Ana-Mariju mediji nisu zanimali. Za Novu TV svojedobno je Bandić zbog toga iskazao svoj ponos.

image
S majkom Vesnom i psom Rudijem činila je Bandićevu sigurnu luku.
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Čitajte i: Sjećanja samozatajne supruge Vesne Bandić: ‘Za mene je on savršen muškarac‘

Čitajte i: Ona će naslijediti gradonačelnika: Jelena Pavičić Vukičević slovila je uvijek za glas razuma

Čitajte i: Bandić je obožavao svog Rudija: ‘Pitanje je hoću li ja biti živ, no uvijek ću imati pesa‘

"Moju kćer nitko ne može zamijeniti, moju Anu Mariju. Ana Marija živi, vidite da za nju nitko ne zna, znači da je dobra cura. Inače, drugi bi na njenom mjestu prevrnuli Zagreb naopako", rekao je tada Milan.

Poznato je da je njegova mezimica pohađala zagrebački MIOC, nakon kojeg je upisala medicinu. Kada je shvatila da liječnica ipak ne želi biti, Ana-Marija upisala je i završila Prirodoslovno-matematički fakultetu. Na Matematičkom odsjeku, smjer statistika, diplomirala je 2012. godine, nakon čega se zaposlila u jednoj informatičkoj tvrtki.

Linker
29. ožujak 2024 12:24