potresna vijest

Suprug hercegovačke književnice Martine Mlinarević Sopte doživio moždani udar: ‘Ovo je najgori dan otkad dišem‘

Goran Đikov, suprug poznate bosanskohercegovačke spisateljice i kolumnistice, doživio je moždani udar te je hospitaliziran u Češkoj. Bori se za život. Martina se za njega udala u prosincu 2019. godine.

- Jutros uz svoju prvu kavu, ponavljajući svoj svakodnevni ritual u našem domu, moj Goran doživio je puknuće aneurizme, težak moždani udar, u amanet mu ostavljen kroz generacije u porodici. Cijeli dan, najgori dan otkad dišem, ljekari požrtvovne bolnice u Pragu borili su se za njegov život - napisala je sinoć na Facebooku kolumnistkinja, pjesnikinja i ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević Sopta.

Suprug Goran Đikov trenutačno se u češkoj bolnici bori za život. Književnica je napisala kako su pred njim ključni sati i dani te da vjeruje u život. Sve državljane BiH u Češkoj zamolila je za razumijevanje budući da se nalazi u najtežoj životnoj situaciji.

"A vas sve ostale zamoliti, da ga imate u svojim mislima. Znate vi to, srcima nam pomoći, kad god nam je bilo najteže. Da mi ga ostane. Da ga ostane za naših četvoro djece", napisala je emotivna Martina.

Sa suprugom je u bračnu luku uplovila u prosincu 2019. godine, a intimna proslava za njezine je obožavatelje bila pravo iznenađenje. Nakon zdravstvenih problema, odnosno nakon što je preživjela rak dojke i o svojoj borbi pisala u knjizi "Bukača", mnogi su slavili njezinu sreću na privatnom planu.

image
Autorica je dvije knjige - "Huzur" i "Bukača".
IVO RAVLIC/CROPIX

Čitajte i: Iznenadno vjenčanje Martine Mlinarević, ali i tuga dan nakon: 'Pričekala me, da budem najsretnija'

"Nije bilo nasmijanijeg, luđeg i ljepšeg dana od jučerašnjeg. Minijaturna, čudesna, iznenadna ceremonija koja to nije, za priču koja potpuna ljubav jeste, par najbližih očiju od klikera i suza, ulice Alifakovca, vulkan najčišće emocije, ram za sve ono turobno i teško pod našim nogama svo proteklo vrijeme", napisala je na Facebooku uz fotografije sa svadbene ceremonije. Dan kasnije, zadesila ju je obiteljska tragedija kad joj je preminula baka, a autorica bestsellera "Huzur" o tome je napisala posvetu na društvenim mrežama.

"Pričekala me. Da budem najsretnija. Sjela je na ćošak kreveta i odjavila se zauvijek. Moj je život još jednom potvrdio da ga režiraju neki prokleto dobri režiseri", napisala je tada o svojoj baki. Proteklih godina Martini nikako nije bilo lako, a one su obilježene i borbom za vlastiti život zbog raka dojke.

Čitajte i: Strah od pregleda nakon teške bolesti! Martina Mlinarević Sopta odahnula nakon najljepših riječi

Majka šestogodišnje djevojčice, od karcinoma dojke oboljela je 2017., a nakon godinu dana borbe s opakom bolesti i nekoliko operacija, hrabro je progovorila o svojoj bolesti te se fotografirala za naslovnicu bosanskog ženskog časopisa Gracija. Pozirala je bez majice, gola do struka, otkrivši ožiljak koji joj je ostao nakon odstranjenja lijeve dojke. Želja joj je bila potaknuti žene na redoviti pregled, i još važnije - skrenuti pažnju javnosti na bitne stvari, a ne na površnost koja je zavladala u svim segmentima života. Zbog toga što je i dalje onkološki bolesnik, pred njom su i dalje redoviti pregledi.

Linker
18. travanj 2024 21:32