Zvijezde

Svi se pitaju koga će izabrati Emily! Zavodljivog Francuza ili sexy Britanca?

U prvoj sezoni popularne Netflixove serije glavna junakinja žudjela je za zauzetim Gabrielom, dok joj u drugoj pažnju privukao lik seksi Alfieja kojeg glumi britanski glumac Lucien Laviscount, što dodatno pojačava dramu - pogotovo kod nestrpljivih gledateljica.

Neki je obožavaju, drugi pak preziru, ali serija “Emily u Parizu” spasila je mnoge žene u pandemiji ponudivši im bijeg od stvarnosti i laganu zabavu bez puno razmišljanja. Prva sezona bila je hit - glumica Lily Collins snašla se u ulozi Emily, slatke Amerikanke koja poslom dolazi u francusku prijestolnicu i otkriva život na europski način.

image

Lily Collins imat će težak izbor - Gabriel ili Alfie.

EMMA MCINTYRE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Tamo upoznaje seksi susjeda Gabriela, provincijskog chefa koji svoje snove pokušava ostvariti u glavnom gradu Francuske. Naravno, Gabriel je u vezi, ali kod liberalnih Francuza monogamija nikada nije bila poželjna pa je zabranjena ljubav planula. Doduše, bila je kratkog daha, ali to ne znači da je iskra nestala.

Prva sezona završila je otvorenim pitanjem hoće li Gabriel, kojeg glumi oku ugodan Francuz Lucas Bravo (33), i Emily nastaviti svoju romansu. Producent Darren Star, koji je zaslužan za brojne uspješnice poput “Beverly Hillsa” i “Seksa i grada”, odlučio je malo začiniti drugu sezonu i, na radost ženske publike, uspjelo mu je.

Nova romansa

Britanski glumac Lucien Laviscount (30) pojavio se kao novi lik kako bi uzburkao radnju popularne serije. Zgodni Lucien igra Alfieja, šarmantnog i drskog bankara koji se iz Londona doselio u Pariz. Sasvim slučajno, upisao je tečaj francuskog u istoj školi kao i Emily. Alfie, kao i većina mužjaka, skriva svoju naklonost prema slatkoj Emily pa gledateljice moraju malo pričekati da se priča zahukta. Ali što to znači za chefa Gabriela? Potpunu dramu. A žene već biraju strane - tim Gabriel ili tim Alfie.

image

Lucas Bravo, nakon uspjeha serije, glumit će u filmu s Julijom Roberts i Georgeom Clooneyjem.

JACOVIDES-BORDE-MOREAU/BESTIMAGE PROFIMEDIA

Producent Darren Star, koji je zaslužan za uspješnice poput ‘Beverly hillsa’ i ‘Seksa i grada’, odlučio je malo začiniti drugu sezonu i, na radost ženske publike, uveo lik Alfieja.

Kada je na Netflixu 2020. prikazana prva epizoda, svi su pričali o njoj. Priča o Amerikanki koja se seli u Pariz kako bi radila u PR agenciji bila je odličan bijeg od stvarnosti, a druga sezona, gdje se Emily i dalje traži, ali i upoznaje novog muškarca, stigla je taman uoči Božića. Laviscount je u vrijeme kad su mu ponudili ulogu živio u New Yorku.

- Bio je svibanj, sjedio sam u svom njujorškom stanu i učio tekst za neki projekt kad me nazvala agentica i ushićeno mi rekla da me Darren Star želi upoznati - rekao je glumac i dodao da je dobio 13 stranica scenarija, snimio se i nakon sat i pol su mu se javili ljudi iz Starove ekipe.

Nikada nije vidio Pariz

Zgodni Britanac nikada nije audiciju odradio u tako kratkom roku. Snimanje serije opisuje kao jednu od najboljih stvari u životu, a upoznao je i Pariz, u kojem nikada nije bio.

- Karantenu sam proveo u najdivnijem stanu. Kad su mjere malo popustile, uživao sam u gradu koji je poput muzeja. Njegov lik Alfie je novi u gradu i pomalo izgubljen, baš kao što je bila i Emily kad je tek stigla.

- Alfie je zatvoren i oprezan, a njegov oklop jedino Emily može probiti - kaže britanski glumac.

image

Mladi britanski glumac Lucien Laviscount pravo je osvježenje
druge sezone.

MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Laviscount je odrastao u gradiću Burnleyju, za koji kaže da je usred ničega. Kao dijete nije imao pojma što je gluma, ali je imao roditelje koji su ga podupirali u svemu pa onoga trenutka kad je odlučio postati glumac, ništa ga nije moglo zaustaviti. “Emily u Parizu” definitivno je njegov najveći iskorak - a s obzirom na to da igra novog muškarca u životu mlade PR-ovke, predviđaju mu uspjeh. Ne pada mu to teško, dapače potpuno je spreman za svojih pet minuta slave, ali ujedno čvrsto stoji na zemlji i usredotočen je na posao.

- Iskreno, ne razmišljam previše o tome. Imao sam najbolju godinu u životu - kaže.

Rivalstvo između njega i Gabriela vjerojatno će biti u fokusu u trećoj sezoni, koja je potvrđena prošlog tjedna.

- Ne vidim to kao neko natjecanje tko će dobiti djevojku. Alfie unosi malo drame u drugoj sezoni, a i gledatelji zahvaljujući njemu imaju priliku vidjeti drugu stranu Emily - otvoreniju i opušteniju - kaže Laviscount.

Kuhar i u stvarnom životu

No, unatoč svemu neki tvrde da ne treba još otpisati Gabriela, jer ipak je on prva ljubav dražesne Emily. Lucas Bravo je satove glume pohađao u Los Angelesu i Parizu. Iako mu je ovo bila prva međunarodna uloga, nedavno je dobio angažman u američkom filmu gdje će glumiti uz bok Juliji Roberts i Georgeu Clooneyju.

U jednom intervjuu otkrio je da uloga kuhara u seriji nije nastala iznebuha. Naime, plavokosi glumac godinama je radio kao sous chef u jednom pariškom restoranu, prije nego što se odlučio okušati u nestabilnim glumačkim vodama. Upravo mu je američki glumac Matthew McConaughey bio inspiracija da napusti posao kuhara.

- Matthew je nanovo izgradio svoju karijeru i uloge u romantičnim komedijama zamijenio onim u ozbiljnijim filmovima - izjavio je.

Također je otkrio da je bio veliki obožavatelj “Seksa i grada”. Sviđalo mu se to što je Star često angažirao glumce koji su imali slične osobnosti kao i likovi. To objašnjava odluku Darrena Stara da odabere Lucasa za ulogu Gabriela, jer tko bi bolje odigrao šarmantnog chefa od nekoga tko je to radio u prošlosti.

Prije uloge u Netflixovoj seriji glumio je u nekim francuskim serijama. Izjavio je kako mu se glumiti Francuza na američkom setu činilo zahtjevnim jer se ponekad činilo da upada u klišeje. Unatoč brojnim izazovima, i on je ponovo otkrio svoj grad kroz oči turista. Dobar dio mladosti proveo je u Los Angelesu, ali je ostao vjeran svojim korijenima. Njegova definicija Parižana znači poštovati različitosti i živjeti s njima.

Čitajte i: Najava druge sezone ‘Emily in Paris‘ napokon je tu! Otkrivamo što možemo očekivati od vrckaste Amerikanke

image

Zgodni chef Gabriel i dalje je u igri da osvoji Emilyno srce.

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

- Pariz je jedan od najmultikulturalnijih gradova na svijetu, ali se ne percipira dovoljno na taj način - kaže.

Iako nije tipičan Francuz koji nosi beretku, sviđa mu se evolucija francuske mode i pariške ulične mode.

- Sve divne stvari koje čine Francusku jedinstvenom - dobro vino, književnost, kuhinja i umijeće negodovanja stvari su s kojima se i sam mogu poistovjetiti - kaže Bravo.

No, svi se pitaju kojeg će od dva zgodna muškarca Emily odabrati. Hoće li ostati u Parizu s muškarcem kojeg voli ili će započeti vezu na daljinu s Alfiejem. Povrh svega, Emily je dobila ponudu za posao i moguće promaknuće u SAD-u. I dok obožavateljice iščekuju hoće li Emily oživjeti vezu s Gabrielom ili se prepustiti seksi Britancu, jedino što je sigurno jest da će ostati u Europi. Sve ostalo bit će poznato za Božić, kada dolazi treća sezona.

Linker
19. travanj 2024 12:37