goruća tema

Svojih grudi gospodarice! Poznate Hrvatice koje su stale uz Gillian Anderson: ‘Par slobodnih bradavica nikog nije ubio‘

Nedavna odluka holivudske zvijezde Gillian Anderson (52) da prestane nositi grudnjak izazvala je odobravanje žena diljem svijeta: među njima su i hrvatske glumice, pjevačice i sportašice koje se slažu da je riječ o neudobnom odjevnom predmetu čije je nošenje stvar osobnog izbora.

Ana Gruica Uglešić

Nikad nisam bila opterećena društvenim normama te sam u svom krugu među svojom generacijom prva prestala nositi grudnjak "iz pristojnosti". Po meni je grudnjak nužan samo na poslovnim sastancima te u vjerskim i obiteljskim prigodama gdje je poštovanje važnije od osobne udobnosti. Naravno da sam nailazila na neodobravanje i čudne poglede, no kome se ne sviđa, neka ne gleda. Par slobodnih bradavica nije nikoga ubio.

image
Ana Gruica Uglešić
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Ida Prester

Nemam neki čvrsti stav, za ili protiv grudnjaka: najčešće ga nosim, ali na posljednjem koncertu - kad sam nosila pripijenu haljinu - odlučila sam ga ne odjenuti. Grudi nisu samo erotski simbol nego su i dio tijela koji ima druge funkcije. Mislim da se (ne)nošenje grudnjaka uopće ne bi trebalo komentirati - svaka žena neka radi što hoće.

image
Ida Prester
IVANA NOBILO/CROPIX

Antonija Mišura Sandrić

Već dugo izbjegavam grudnjak. Nije mi cilj pomoću njega vizualno povećati grudi, a tako se jednostavno osjećam ugodnije. No, mora postojati granica. Primjerice, nikad ne bih odjenula "na golo" nešto usko ili prozirno, kao što mi je malo neukusno kad je baš vidljivo da ga ne nosi žena s većim grudima.

image
Antonija Mišura Sandrić
SASA BURIC/CROPIX

Nika Turković

Podržavam svačije mišljenje i mislim da svaka žena treba odlučiti kako je njoj najugodnije. Ja nosim grudnjak, ali prestala sam nositi modele sa žicama i većinom nosim samo mekane grudnjake.

image
Nika Turković
PR

Čitajte i: Jelena Glišić ekskluzivno za novu Gloriju: Moja ljetna avantura na Jadranu

Gina Victoria Damjanović

Ne nosim grudnjak već tri godine. Svaka žena odlučuje što će nositi, a što neće - to je jednostavno njezin izbor. No, postoje situacije u kojima mi je grudnjak društveno nametnut, primjerice na poslovnom sastanku.

Čitajte i: Nika Turković ima novu pjesmu koja nas vraća u 80-e! 'Mene je odvela na ljetna mjesta gdje živim u trenutku'

Linker
19. travanj 2024 18:20