Nepoznati detalji

Tajne Bridgertona: Od škakljivih scena i šminke na stražnjici do inspiracije za frizure i kostime

Ako je "Bridgerton" i vaša opsesija, ako uživate u gledanju Daphne Bridgerton, najstarije kćeri moćne obitelji i njenu potragu za idealnim ženikom, zacijelo vas zanimaju dosad neobjavljeni detalji o seriji. Iako je radnja smještena u prošlost, u njoj se itekako ocrtavaju elementi današnje pop kulture

Više od 63 milijuna ljudi do sada je pogledalo Netflixovu seriju ‘Bridgerton‘ i s uzbuđenjem pratilo radnju smještenu u raskošno viktorijansko doba kada je za pripadnike bogatih obitelji ključno bilo pronaći bračne partnere prikladne statusom. Adaptacija je to romana spisateljice Julie Quinn, a potpisuje je producentica i scenaristica Shonda Rhimes, jedna od najpoznatijih žena TV industrije, autorica uspješnica ‘Uvod u anatomiju’, ‘Skandal’, ‘Ubijanje Eve‘, koja je još jednom stvorila - čistu zabavu! U tome su joj pomogli domišljati dizajneri, šminkeri i frizeri, a inspirirali su se stilom pjevačice Beyonce i glumice Elizabeth Taylor, dok su za glazbenu kulisu poslužili su hitovi Ariane Grande i Taylor Swift. Zbog svega toga (i, naravno, zbog naočitog Regea-Jean Pagea, glumca koji utjelovljuje vojvodu od Hastingsa) Bridgerton je pravi audiovizualni gušt!

image
U scenama seksa pazilo se na svaki detalj, toliki da je glumcima čak i stražnjica bila ‘ušminkana‘.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Beyonce kao inspiracija za frizuru kraljice Charlote

Glumica Golda Rosheuvel u seriji glumi englesku kraljicu Charlotte, koja je bila stvarna osoba. Kako neki povjesničari vjeruju da je supruga kralja Georgea III bila potomak portugalske kraljevske obitelji afričkog podrijetla, Marc Pilcher frizer i vizažist na setu Bridgertona, odlučio je stilski naglasiti njenu etničku pripadnost. Inspirirao se izgledom pjevačice Beyonce kada je glumila u filmu ‘Austin Powers in Goldmember‘ (2002.).

image
Inspracija im je bila i Beyonce, odnosno njezino izdanje iz hita ‘Austin Powers in Goldmember‘.
NEW LINE CINEMA - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

- Želio sam kraljici napraviti najveću afro frizuru ikada, poput Beyonceine. Zbog toga je perika kraljice Charlotte zapravo sačinjena od pet perika - otkrio je Pilcher.

Elizabeth Taylor pomogla je nadahnuti šareni stil lady Featherington

- Nakon prve probe kostima Lady Featherington (Polly Walker) shvatio sam da su njene šarene haljine inspirirane 50-im godinama prošlog stoljeća stoga sam frizuru i šminku odlučio napraviti po uzoru na Elizabeth Taylor - rekao je za Vogue Marc Pilcher.

image
Ekipu iza kamere inspirirale su dive poput Elizabeth Taylor.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Daphne ima više od 90 haljina, uglavnom plave boje

Zbog nekoliko tisuća originalnih kostima za dizajn i šivanje u zadanom roku od pet mjeseci, za potrebe serije otvorena je cijela kostimografska kuća za izradu. Odjeća se izrađivala i dostavljala na set iz Španjolske, Francuske, Portugala, New Yorka i Budimpešte, a glavna kostimografkinja Ellen Mirojnick dizajnirala je haljine specifične za Englesku 19. stoljeća. Fokus je na korzetima (prema platformi Lyst, pretraživanje korzeta zbog serije skočilo je za 123 posto), puf rukavima i nježnim tonovima. Samo za glumicu Phoebe Dynevor koja je utjelovila Daphne Bridgerton izrađene su 93 haljine, uglavnom plave boje.

image
Glavna glumica u seriji je najčešće nosila plavu boju, a svijetloplava označavala je njezinu nevinost.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

- Kako Daphne pratimo od njene faze nevinosti, svijetloplava bila je najbolja bolja za dočaravanje njenog duha. Kako je sazrijevala i udajom postala vojvotkinja, postepeno smo produbljavali paletu plave boje... Učinili smo je bogatijom i dubljom- rekla je dizajnerica Ellen Mirojnick za Buzzfeed.

Šminka čak i na stražnjici

Sve su scene seksa u seriji Bridgerton koreografirane, pazilo se na svaki detalj, pa čak i na izgled stražnjica likova. Glumac Jonathan Bailey, koji u seriji igra Anthonyja Bridgertona, najstarijeg sina u obitelji, u britanskoj TV emisiji Lorraine ispričao je iskustvo sa seta:

image
Jonathan Bailey ispričao je iskustvo sa seta, dok je snimao seksi scene.
NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

- Prije prve scene seksa koju smo trebali snimiti, kada sam skinuo hlače, samo sam začuo glas: ‘Možemo li pozvati šminkere?‘. Naime, šminka je potrebna kako se tijelo ne bi sjajilo na kameri.

Tajna scena snimljena za vrijeme pandemije

Na koncu prve sezone otkriva se identitet Lady Whistledown, autorice tračerskog pamfleta, a utjelovljuje je Nicole Coughlan (u seriji Penelope Featherington).

image
Zadnje scene za potrebe serije snimale su se usred buktanja pandemije.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

- Tu smo scenu ‘otkrivanja identiteta‘ morali snimiti usred buktanja pandemije. Naravno, snimanje je trebalo biti obavijeno velom tajne. Morala sam iz Irske stići u Ameriku, obaviti silne testove na koronavirus, bilo je iscrpljujuće ali i jako zabavno - otkrila je Nicole napomenuvši kako je to bila jedina scena serije snimljena u vrijeme Covid ere dok su sve ostale scene snimljene koncem veljače 2020.


Čitajte i:

Uloga James Bonda mogla bi pripasti jednom od trenutno najseksepilnijih muškaraca na planeti

Linker
19. travanj 2024 12:45