STRUKA GA VOLI

Tko je Space Man? Miljenik žirija Eurosonga je vegan, bivši bauštelac i frajer koji je vidio izvanzemaljce!

Engleski kantautor Sam Ryder u Torinu se s pjesmom ‘Space Man‘ afirmirao kao vodeći nakon prebrojavanja polovice glasova, ali je najvažnije glazbeno natjecanje u Europi ipak završi drugi.

Struka ga jako voli, publika malo manje. Zato je engleski kantautor Sam Ryder (32) zahvaljujući bodovima koje je na torinskom Eurosongu s pjesmom Space Man (Izvanzemaljac) dobio od 40 nacionalnih žirija vodio na polovici glasovanja. No, sve se promijenilo kad su stigli glasovi gledatelja koji su na vrh ljestvice katapultirali ukrajinski Kalush Orchestra koji je s pjesmom Stefania uvjerljivo trijumfirao, a Space Man je završio drugi.

image

Finale Eurosonga 2022. će pamtiti - zauvijek

ROLF KLATT/SHUTTERSTOCK

Nastup Sama Rydera je bio jedno produkcijskih savršenstava, na kakve smo i navikli od nacija koje dominiraju svjetskom glazbenom scenom. No, pomalo je iznenađujuće da engleski pjevač, koji je neosporna TikTok zvijezda s više od 12 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, dobio toliko manje glasova od Ukrajinaca, a znatno manje i od Konstrakte, srpske predstavnice koju su gledatelji iz sredine ljestvice katapultirali među velikih top 5 najboljih.

image

Uz pjevačku karijeru je radio i kao bauštelac

ROLF KLATT/SHUTTERSTOCK

Očito se svi Ryderovi pratitelji nisu primili telefona i glasali za njega, pa kristalni mikrofon, statuu koju dobiva pobjednik Eurosonga, kući nose članovi ukrajinskog etno hip hop benda Kalush Orchestra.

A priča miljenika žirija, koji je sljedbu na Tik Toku stekao za vrijeme pandemije koronavirusa, objavljujući video uratke na svom profilu, itekako je zanimljiva.

Čitajte i: KONSTRAKTA U TOP 5! ULAZI U POVIJEST EUROSONGA!

Rođen je 25. lipnja 1989. u engleskom Essexu, a pjevač je poželio postai nakon koncerta kanadskog benda Sum 41 koji ga je kao 11-godišnjaka očarao. Od 2009. do 2016. promijenio je razne bendove u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama, a za život je zarađivao kao dostavljač novina, radnik na građevini, te voditelj veganskog cafe-restauranta u Coggeshallu.

image

Sam Ryder na tirkiznom tepihu u Torinu

NDERIM KACELI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

Kao svoje glazbene uzore navodi Davida Bowieja - fascinacija Space Manom očito je vezana uz Bowiejevu fazu Ziggyja Sturdusta, Eltona Johna i The Queen.

U slobodno vrijeme putuje sa svojim životnim partnerom, obožava surfati, skejtati i utrkivati se kamionama. Vegan iz uvjerenja, kao klinac je sanjao o tome da postane astronaut, a na Havajima je, tvrdi, vidio - izvanzemaljce.

Linker
17. travanj 2024 18:59