PRIJATELJICA ŽIVOTINJA

Tko su Čupavi, Vili i Danelly? Novo društvo naše legendarne pjevačice Zdenke Kovačiček

Prva dama jazz-rocka apelira na vlasnike kućnih ljubimaca da ih ne napuštaju uoči odlaska na godišnji odmor.

- Uz svoju kujicu Miju, udomljenu iz Noine Arke, provela sam šest predivnih godina i vratila joj, nadam se, barem djelić ljubavi koju sam od nje dobila - kaže zagrebačka pjevačica Zdenka Kovačiček (77). Legenda naše glazbene scene i prva dama jazz-rocka u svojoj bogatoj karijeri diči se brojnim priznanjima i nagradama, među kojima je jedna od najvažnijih diskografska nagrada Porin za životno djelo, a sad svoj moćni glas koristi za spašavanje i udomljavanje četveronožnih kućnih ljubimaca.

image
Zdenka Kovačiček i fotograf Domagoj Kunić, vizažistica
Saša Knežević, Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja
Sandrino i Ivan, zaposlenici skloništa Dumovec
Seka, Jasna i Matea, volonterke udruge Noina Arka,
Koraljka Petrinović, koordinatorica Mreže za zaštitu životinja, te
Vili, Čupavi, Danelly, Nora i Astor, psi koji traže svoj dom
DOMAGOJ KUNIC

- Nikada ne propuštam pomoći napuštenim, gladnim, zlostavljanim i zapuštenim životinjama. Ne bavi se svatko glazbom i ne može osvojiti Porina za životno djelo kao ja, ali svatko tko voli životinje može ih udomiti. Tim dobrim djelom će spasiti jedan život, te znatno uljepšati svoj. Ako planirate nabavku kućnog ljubimca, svakako je udomite iz azila, a sve vlasnike pozivam da životinje ne napuštaju životinje zbog odlaska na godišnji odmor - poručuje Zdenka Kovačiček, čije je srce uvijek širom otvoreno za pomoć drugima kroz humanitarne akcije, donacije, dobrtovorne koncerte i angažman u kampanjama.

image
Zdenka Kovačiček s kujicom Danelly
DOMAGOJ KUNIC

Legendarna glazbenica počašćena je što ju je udruga Prijatelji životinja izabrala za ovogodišnje zaštitno lice kampanje ‘Obitelj na more, a pas na ulicu?!’, kojom se građani već devetnaestu godinu educiraju o odgovornoj skrbi za pse i mačke u vrijeme ljetnih godišnjih odmora. Fotograf Domagoj Kunić, koji je i sam udomio kujicu iz potresom pogođenog područja, naša je glazbena diva pozirala je s Čupavim i Vilijem iz skloništa Dumovec, te s kujicom Danelly iz udruge Noina Arka, koji će, uvjrena je, uskoro pronaći svoje udomitelje.

image
Zdenka Kovačiček uključila se u humanitarnu kampanju za Prijatelje životinja
DOMAGOJ KUNIC

Osim toga uključila se i u kampanju ‘Za Hrvatsku bez pasa na lancu’ u kojoj poziva građane da potpišu peticiju za zabranu držanja pasa na lancu.

Linker
20. travanj 2024 10:43