DONALD TRUMP: ISTINE I LAŽI

Umjesto počasti - prijeti mu osobni bankrot! Trump otišao, pod ruku za suprugom koja ga ne podnosi

Tvrdio je da Ameriku želi ponovno učiniti velikom, a iz Bijele kuće je na kraju mandata kukavički pobjegao s titulom lošeg gubitnika u društvu supruge koja ga očigledno ne podnosi

S titulom lošeg gubitnika i najvećeg lažova u suvremenoj političkoj povijesti, omražen, ismijan i prezren čak i od dijela svojih najvatrenijih pristaša Donald Trump (74) je posljednjeg dana svog predsjedničkog mandata napustio Bijelu kuću u Washingtonu i sa suprugom Melanijom Trump (50) odletio na Floridu. Obitelj se preselila na Trumpovo imanje s golf klubom Mar-a-Lago na Floridi, gdje po mnogim analitičarima najgori predsjednik u povijesti Sjedinjenih Država, pod hitno mora smisliti - što i kako dalje.

image
Trumpovi su iza sebe ostavili zemlju na rubu građanskog rata.
CHRIS KLEPONIS/UPI/SHUTTERSTOCK

Iza sebe je ostavio spaljenu zemlju, Ameriku na rubu građanskog rata, više od četiri stotine tisuća žrtava pandemije koronavirusa..., no niti to ga nije spriječilo da u posljednjem govoru hvali samoga sebe i veličanstvene uspjehe svoje administracije u protekle četiri godine.

To su bile posljednje laži koje je izgovorio kao predsjednik: novinari New York Timesa pobrojali su mu ih sve, a rezultat je - nevjerojatan. Prema njihovoj evidenciji Donald Trump je tijekom svog mandata u Bijeloj kući svakoga dana izrekao barem jednu, a nerijetko i desetke neistina. Njima se nije služio samo da nahuška javnost protiv svojih protivnika i osporavatelja, nego i da potkopa vjerodostojnost desetaka bliskih suradnika koji su mu vjerno i predano služili sve dok se njihovih usluga i znanja preko noći nije odlučio odreći.

Nakon crnine, samo šareno: Melania stigla na Floridu u ‘veseloj‘ haljini od 22 tisuće kuna

Presedan! Trumpov potpredsjednik Mike Pence uopće mu se nije obratio u oproštajnoj poruci

Dok svi pričaju o Trumpovom skandaloznom ponašanju nakon gubitka izbora i prilikom primopredaje dužnosti - izabranog predsjednika i prvu damu nije pozvao na sastanak u Bijelu kuću, a izbjegao je i dolazak na Bidenovu inauguraciju, ispod radara medija i javnosti nije prošla oproštajna poruka bivšeg potpredsjednika Mikea Pencea. On se od funkcije oprostio porukom u kojoj - riječju i slikom - ne spominje svog bivšeg šefa, što je nezabilježeno u američkoj politici.

image
Mnogi skepuliraju o budućnosti braka Melanije i Donalda Trumpa.
CHRIS KLEPONIS/UPI/SHUTTERSTOCK

Da slika govori više od tisuću riječi jasno je proteklih godina pokazivalo gotovo svako zajedničko pojavljivanje u javnosti supružnika Donalda i Melanije Trump. Dok se on na svoj način trudio lažno ih prikazati kao skladan par, iz njezinih očiju, mimike i govora tijela uglavnom se iščitavala hladnoća, mržnja i netrpeljivost prema čovjeku s kojim odgaja 14-godišnjeg sina Barrona. Da sa suprugom više ne misli glumiti niti privid međusobne pristojnosti, Melania je pokazala odmah po slijetanju na Floridu, kad je samo produžila korak, iako ju je Trump pokušao zadržati da zajedno poziraju kamerama.

image
Hladnoća s kojom se bivša prva dama SAD-a odnosi prema suprugu očita je i pred kamerama.
KEN CEDENO/UPI/SHUTTERSTOCK

Melania se od Bijele kuće i uloge prve dame oprostila crninom: ‘Kao da ide na sprovod svog supruga‘

U takvoj ledenoj kućnoj atmosferi, bez pravog kanala komunikacije s preostalim zaluđenim pristašama (u izvještajima Ureda domovinske sigurnosti i FBI-ja oni se smatraju prijetnjom poput članova terorističkih organizacija), Donald Trump pod hitno mora pronaći način kako da preživi u financijskom minskom polju i izbjegne bankrot.

Poslovi su mu i prije pandemije stajali loše, za vratom su mu poreznici s mogućim kaznama zbog utaja i niz drugih tužbi, a u iduće tri godine kreditorima mora vratiti vrtoglavu cifru - otprilike četiristo milijuna dolara.

image
Donald Trump teško će spasiti svoje nekadašnje poslovno carstvo, a šanse da sklopi neke nove poslove ravne su nuli.
SHUTTERSTOCK

To mu možda ne bi bio takav problem kad svaki njegov potez nadležne institucije i javnost ne bi promatrale pod mikroskopom. Za dokazivanje navodnih izbornih prevara i krađa nakon gubitka predsjedničkih izbora, naime, od svojih je pristaša prikupio više od 250 milijuna dolara donacija, koje može, ali i ne mora utrošiti isključivo za tu svrhu. No, u situaciji u kojoj se trenutačno nalazi - s tendencijom daljnjeg naglog urušavanja popularnosti - gotovo je nemoguće smisliti formalno-pravnu akrobaciju kako da taj novac iskoristi za pokrivanje poslovnih minusa.

image
Trenutno Trumpa svi tretiraju kao čovjeka kojeg u širokom luku treba izbjegavati.
SHUTTERSTOCK

Kraj jedne (i modne) ere: Nakon luksuza i raskoši Melanije Trump, Jill Biden uvodi nova pravila

Trumpove trenutno svi tretiraju - kao kužnu ranu koju treba izbjegavati!

Ili za pokretanje vlastite medijske kuće, društvene mreže i političke "patriotske" stranke - o čemu ovih dana intenzivno razmišlja. Jer ozbiljni financijeri, baš kao i svatko tko imalo drži do svog društvenog ugleda, Trumpa i sve članove njegove obitelji nakon sramotnog bijega iz Bijele kuće, tretiraju kao kužnu ranu, s kojom je bolje nemati ikakvog posla. Stoga mu se ostanak na političkoj sceni, gdje i dalje namjerava igrati važnu ulogu, čini glavnim osiguračem poslovne budućnosti. Upravo zato je na odlasku, poput filmskog Terminarora, najavio - da će se u nekom obliku - vratiti.

Linker
14. travanj 2024 09:14