Instagram
PRODUCENT NOVOG DOBA

Upoznajte Stevea Lacyja, glazbenog producenta koji sve radi - mobitelom

Glazbenicima su instrumenti i oprema često kao produžetak tijela i to bez obzira je li riječ o uobičajenim instrumentima kao što su gitara i glasovir ili sofisticirani uređaji kojima se koriste suvremeni producenti.

Mit o važnosti opreme razbija 18-godišnji Steve Lacy kojem kao jedini alat u bavljenju glazbom služi njegov – iPhone 6. Da nije riječ tek o zaigranom klincu-entuzijastu govori i činjenica da je Lacy prošle godine bio nominiran za nagradu Grammy za produkciju R&B Soul albuma "Ego Beat" benda The Internet. Također se pojavio na albumu J. Colea "4 Your Eyez Only", a jedan je od producenata na novom albumu "DAMN." megapopularnog repera Kendricka Lamara. Njegov prvi samostalni album nazvan jednostavno "Steve Lacy's Demo", koji je dobio odlične kritike, također je napravljen samo uz pomoć mobitela.

Od samih početaka Lacyju pametni telefon služio kao njegov osobni studio, a od tog stava nije odustao ni danas kada si može priuštiti opremu o kojoj mnogi producenti mogu samo sanjati. Ostaje pri svome jer drži da alat kojim se nešto čini i nije ništa drugo osim alata. Cilj mu podsjetiti slušatelje da je daleko važnija izvedba, pjesma i osjećaj od opreme koja je upotrijebljena da bi se ta pjesma snimila.

Linker
17. travanj 2024 00:34