TERMINATOROVO VELIKO SRCE

Vratio se i ispunio obećanje! Njegovom zaslugom dobili su najljepši Božićni dar: krov nad glavom, grijanje i struju

Holivudski superstar Arnold Schwarzenegger financirao je nabavku 25 montažnih kućica u novoizgrađenom naselju za američke ratne veterane beskućnike.

Deset kvadrata krova nad glavom čini veliku razliku, pogotovo ako ste prije toga spavali na ulici. Iako Arnold Schwarzenegger takvo iskustvo nikada nije osjetio na vlastitoj koži, holivudskom superstaru i bivšem kalifornijskom guverneru prošli posjet udruzi koja skrbi o američkim ratnim veteranima beskućnicima zauvijek se urezao u pamćenje. Pa se poput Terminatora, naslovnog lika iz filmskog serijala kojim se proslavio, povodom Božićnih blagdana vratio ruku punih darova.

image

Arnold Schwarzenegger donirao je četvrt milijuna dolara za izgradnju naselja za američke ratne veterane beskućnike

APEX/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: ‘Terminator‘ na vagi! Arnold Schwarzenegger otkriva razloge zbog kojih u 74. godini prvi put tone u depresiju

Zahvaljujući Arniejovoj donaciji od 250 tisuća dolara 25 američkih ratnika, koji su sudjelovali u misijama diljem svijeta, a posebno u najopasnijim izazovima u Afganistanu te Iraku, ovaj su Božić proslavili "svoji na svome" - u potpuno opremljenim montažnim kućicam, majušnim, ali sa svim potrebnim komforom stanovanja - strujom, grijanjem i klima uređajem.

Znatan dio Schwarzeneggerova osobnog bogatstva, čija se vrijednost procjenjuje na četiri stotine milijuna dolara, čini njegovo nekretninsko carstvo. U zapadnom dijelu megalopolisa Los Angelesu Schwarzie posjeduje stotinjak stanova, uredskih, trgovačkih i raznih drugih komercijalno iskoristivih prostora koje iznajmljuje. Nakon razvoda od Marie Shriver kojoj je u brakorazvodnoj parnici pripala vila u mramoru s deset spavaćih soba, izgrađena u mediteranskom stilu u Pacific Palisadesu, njegov je dom luksuzna vila sa širokom okućnicom u Brentwoodu u okolici Los Angelesa, dok u Idahu posjeduje ranč Ketchum koje mu je omiljeno mjesto za odmor i opuštanje.

Čitajte i: Holivudski bogataš bivši je beskućnik i striper koji s ‘učiteljicom života‘ moli, posti i čeka treće dijete

U svom tom luksuzu koji ga svakodnevno okružuje Arnold Schwarzenegger je pokazao da nije zaboravio niti one mnogo manje sretnije od sebe, a američki ratni veterani su mu zahvalni na njegovoj velikodušnosti i još većem srcu.

image

Arnold Schwarzenegger

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

- Vjerujem da je to za mnoge od nas samo privremeno rješenje koje će nam omogućiti da stanemo na noge prije nego što pronađemo trajno rješenje - izjavio je veteran Bruce Henry Cooper koji je Schwarzeneggera nazvao - spasiteljem.

U svojoj božićnoj poruci na Twitteru glumac je pak napisao da je duh Božića upravo u pomaganju, te da svatko od nas može učiniti nešto za druge. “Svejedno je li riječ o donaciji, volontiranju ili prihvaćanju: svaka, pa i najmanja pomoć je put ka boljem svijetu za sve nas.”

Linker
20. travanj 2024 19:03