SKUPA SKORO 20 GODINA

Zajedno prošli sve: Danijel Subašić i njegova Antonia u Hajduku pozirali 2011., a sada se vraćaju ‘korijenima‘

Nerazdvojni par upoznao se kada je Subašić igrao za NK Zadar. Jednom prilikom je rekao kako mu je ona najveća stijena, a osim toga, rijetki su bilo kakvi istupi u javnosti. Sad se nakon devet godina Danijel ponovno vraća u Hajduk, gdje je potpisao ugovor do 2023. godine, a i na toj životnoj prekretnici, prati ga voljena Antonia.

Zajedno su nešto manje od dvadeset godina. Ne tako tipičan nogometni par, slično kao i bivši reprezentativac Mario Mandžukić i njegova Ivana Mikulić, prije svega vole privatnost, život daleko od očiju javnosti. Na društvenim mrežama ne pišu si srcedrapajuće posvete, zajedno se ne pojavljuju na eventima, a u međusobnom društvu ih se može "uhvatiti" tek u rijetkim šetnjama Zagrebom i Zadrom. Danijela Subašića njegova supruga Antonia nije pratila čak ni na utakmicama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, sve kako bi izbjegli medijsku pozornost. Subašić je tada tek kratko rekao: "Samo neka Antonia stoji u našoj maloj fan zoni, u našem stanu u Zadru. Prijateljica Ana joj peče najbolje bruskete na svijetu i zajedno gledaju utakmice".

Njihove zajedničke fotografije na Poljudu, na koji se Subašić 2011. godine vratio nakon operacije koljena u Mostaru, neke su od rijetkih u dva desetljeća. Subašićevim transferom u splitski Hajduk vraćaju se korijenima, iako se pretpostavljalo da će golman karijeru završiti u svom rodnom klubu - NK Zadru.

image
S Antoniom Bozzom 2011. na Poljudu
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Ljubav iz srednje škole

Nije rijetkost da brojni nogometaši supruge upoznaju još u srednjoj školi, a tako je bilo i s Danijelom. On i Antonia prohodali su 2002. godine u Zadru gdje je Danijel igrao nogomet i istovremeno se školovao za automehaničara.

"Kada je još kao srednjoškolac s Antonijom ušao kroz kućna vrata, znali smo da će to biti naša buduća snaha. I iako je bio tek klinac, nismo pogriješili" ispričali su za Gloriju roditelji Zadranina, koji kada je upoznao Antoniu, još uvijek nije igrao za reprezentaciju.

Pedagoginja s diplomom Filozofskog fakulteta u Zadru njegovo je srce osvojila kada mu je bilo 17 godina. Iako se njezin otac Ante protivio toj vezi jer se nije mirio s činjenicom da je Danijelov otac pravoslavne vjeroispovijesti, zbog čega je kćeri čak i prijetio, Danijel i Antonia dokaz su da prava ljubav sve pobjeđuje. U trenucima obiteljskih nesuglasica mlada Zadranka bila je 23-godišnja studentica, a ovaj rođeni Zadranin vratar tamošnjeg nogometnog kluba i član mlade hrvatske nogometne reprezentacije. Tada su i započeli zajednički život, a potpuni mir su pronašli tek u Monacu, gdje su živjeli s još dvije mačke. Obiteljske razmirice su u konačnici riješili.

image
Danijel Subašić i trudna Antonia Bozza zagrljeni prošetali gradom tri mjeseca prije poroda.
MARKO LUKUNIC/PIXSELL

Od Zadra do - Hajduka

S njim je prošla sve klubove, od početaka u NK Zadar gdje je igrao s Lukom Modrićem do transfera u Hajduk, zatim nogometne karijere u Monacu te reprezentativnog puta koji je trijumf doživio na Svjetskom prvenstvu 2018. godine kada je s ekipom osvojio srebro. U sjeni svega bila je ljubav njegova života, bez potrebe da se medijski eksponira.

Čitajte i: U domu roditelja Danijela Subašića: Danijel je najmlađi, ali nikada nije bio razmažen - volio je sve jesti, a najviše palačinke

Ne čudi stoga da je Subašićeva objava na društvenim mrežama prije koju godinu iznenadila sve. Podijelio je fotografiju svoje supruge, predivne crnke i napisao emotivan opis.

"Moja žena, moja stijena, moja kraljica", napisao je Danijel. Tijekom prvenstva u Rusiji, našalio se i na svoj račun te uz fotografiju na Instagramu napisao i kako je njegova supruga najbolji golman te dodao "Sve mi brani".

Nakon 17 godina veze, Antonia je 13. svibnja u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj rodila njihovo prvo dijete, sina Antonia. Obitelj je slavila jer, iako im je bilo najbitnije da se dijete rodi živo i zdravo, drago im je što će mali Subašić možda krenuti tatinim stopama. S malim je nedavno objavio fotografiju iz svog rodnog grada i nazvao ga "zadarskim ditetom", a hoće li mlada obitelj u potpunosti preseliti u Split, još uvijek nije poznato.

Čitajte i: Prvo dijete stiglo u podne! Danijel Subašić postao otac

Linker
20. travanj 2024 17:59