ŽENSKA SNAGA

Zajedno su prošli sve! Upoznajte Mariju Franciscu Perello, ženu iz sjene najvećeg tenisača svih vremena

Supruga Rafaela Nadala u proteklih je 17 godina svom dragom bila najveća podrška na putu do osvajanja 21 Grand Slam turnira.

Da je nema trebalo je izmisliti, to je opće mišljenje koje u Španjolskoj vlada o Mariji Francisci Perello, 33-godišnjoj supruzi tenisača Rafaela Nadala (35), koji se pobjedom na Australian Openu u Melbourneu zlatnim slovima upisao u sportsku povijest. Pobjedom u infarktnom meču protiv Rusa Danila Medvedeva Nadal je prošlog vikenda stigao do svog 21. Grand Slam naslova i tako postao jedini sportaš na svijetu koji se može podičiti takvim podvigom. Iza sebe je tako ostavio vječite konkurente Švicarca Rogera Federera i Srbina Novaka Đokovića, koji se mogu pohvaliti s dvadeset Grand Slam titula - svaki.

image

Jedna od prvih zajednički slika u New Yorku 2006.

HENRY LAMB/BEI/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Najsamozatajnija žena nogometaša na svijetu! ‘Mandžukićeva‘ Ivana ne mari za slavu i naslovnice

Svoj prvi naslov osvojio je 2005. u pariškom Roland Garrosu, upravo u vrijeme kad je prohodao sa zanosnom crnkom Marijom Franciscom Perello Pascual, tada 17-godišnjom prijateljicom svoje mlađe sestre Marije Isabele. Rođena je 7. srpnja 1988. u španjolskom ljetovalištu Palma De Mallorci, a danas je ključna osoba u njegovoj humanitarnoj zakladi čiji su glavni ciljevi stipendiranje nadarene djece i mladih sportaša kojima roditelji i skrbnici ne mogu priuštiti adekvatne uvjete za razvoj. Prije šest godina pobrisala je svoje profile na društvenim mrežama, izbjegava medijsku pažnju i svjetla reflektora, a svog dragog vrlo rijetko prati na turnirima i natjecanjima.

image

Rafael Nadal i Maria Francisca Perello na gala ručku njegove privatne humanitarne zaklade u studenom 2021.

ATILANO GARCIA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK

- Sigurna sam da je tako bolje za njega i za nas oboje. Život vrhunskih sportaša je isplaniran iz sata u sat, godinu za godinom - od treninga, prehrane, odmora, masaža, pojavljivanja u medijima..., a na turnirima uz sve to dolazi i natjecateljski stres, te koncentracija na igru protivnika, pa zapravo u takvim uvjetima niti ne može misliti na išta drugo. Zato Rafaelu ne želim biti opterećenje, da uz sve to još mora razmišljati kako je meni, te mi posvećivati pažnju i vrijeme - izjavila je u jednom od rijetkih javnih istupa.

image

S Nadalovom sestrom Marijom Isabel i roditeljima Sebastianom i Anom Mariom na US Openu 2013.

ELLA LING/BPI/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Bračni brodolomi ‘zlatne generacije‘ nogometaša: Osmero njih se razvelo, sreću su pronašli s uglavnom mlađim partnericama

Nakon završene ekonomske škole u Londonu je magistrirala business management. Prvi posao dobila je u osiguravateljskoj tvrtki Mapfre, a od 2008. isključivo je posvećena upravljanju brojnim projektima Nadalove humanitarne zaklade.

Vrlo je bliska i povezana sa svekrom i svekrvom, koji su od najranijeg djetinjstva vodili karijeru i odlučivali o svakom idućem koraku svoga sina. Zaručili su se nakon 14 godina u Rimu, a njihovu svadbu s petsto uzvanika pratile su najstrože mjere sigurnosti.

image

Sa svekrom Sebastianom na jedrenju u Dohi

JUERGEN HASENKOPF/SHUTTERSTOCK

Mladenci su svoje goste, među kojima su bili nogometaši Cristiano Ronaldo i Iker Casillas, pjevač Enrique Iglesias i mnogi drugi, zamolili da događaj ne snimaju mobitelima, a iznad imanja La Fortaleza privremeno je uspostavljena zona zabrane letenja, koja je uključivala i bespilotne letjelice - dronove. Mlada je je zablistala u vjenčanici s potpisom Rose Clare, a za pripremu hrane bio je zadužen tim chefice s Michelinovom zvjezdicom Macarene de Castro. Do potpune sreće, čini se, nedostaju im samo djeca, a na taj korak, po svemu sudeći, par će se odlučiti kad Rafo ode u sportsku mirovinu.

Linker
18. travanj 2024 06:49