Princ Charles sa suprugom Camillom
 i-Images / Eyevine / Profimedia
Supruga Camilla negativna

Princ Charles pozitivan je na koronavirus: 'Ne može se ustanoviti tko ga je i gdje zarazio'

Potvrđena je informacija - budući britanski kralj zaražen je koronavirusom. Iz Clarence Housea javljaju da ne mogu sa sigurnošću tvrditi tko je princa zarazio niti kada se dogodio kobni kontakt.

Princ Charles pozitivan je na koronavirus. Vijest je to koju su objavili britanski mediji, a potvrdili su i iz Clarence Housea. Budući kralj ima blaže simptome bolesti i u dobrom je stanju.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

"Princ od Walesa pozitivan je na koronavirus. Pokazuje blaže simpotome, no inače je dobrog zdravlja. Posljednjih nekoliko dana radi iz svog doma", objavili su iz Clarence Housea.

Njegova supruga Camilla negativna je na koronavirus. I princ Charles i njegova supruga Camilla imaju više od 70 godina te oboje pripadaju rizičnoj skupini bolesnika.

LONDON, ENGLAND - MARCH 10: Prince Charles, Prince of Wales and Tim Wainwright, WaterAid attend the WaterAid water and climate event at Kings Place on March 10, 2020 in London, England.  The Prince of Wales has been President of WaterAid since 1991., Image: 505109169, License: Rights-managed, Restrictions: NO UK USE  FOR SEVEN DAYS - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
Princ Charles na sastanku humanitarne organizacije Wather Aid u Londonu prije nekoliko dana. Tamo se sreo s princom Albertom od Monaca

Sreo se nedavno s princom Albertom, no ne može se ustanoviti tko je zarazio princa Charlesa

"U skladu sa savjetima nadležnih tijela, princ i vojvotkinja trenutno su u samoizolaciji u njihovom domu u Škotskoj. Testirali su se u Škotskoj. Nije moguće ustanoviti gdje se i tko je princa Charlesa zarazio virusom jer je tijekom proteklih tjedana imao niz obaveza i javnih pojavljivanja", izvijestili su.

Britanski mediji navode doduše da je princ Charles nedavno sreo princa Alberta od Monaca, koji je, kako se kasnije ispostavilo, pozitivan na koronavirus. Kraljica Elizabeta sa svojim suprugom Phillipom nalazi se u dvorcu Windsor, a ovih dana objavili su i priopćenje koji su pozvali Britance na jedinstvo u ovim teškim vrremenima.

Queen Elizabeth II leaves Buckingham Palace, London, for Windsor Castle to socially distance herself amid the coronavirus pandemic., Image: 507751900, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Aaron Chown / PA Images / Profimedia
Aaron Chown / PA Images / Profimedia
Kraljica Elizabeta II napustila je Buckinghamsku palaču kako bi se izolirala tijekom pandemije koronaviruas

Linker
20. travanj 2024 13:51