tuga

Rastanak koji lomi srce: Saša Lošić godinama je brinuo o voljenom ocu, sada ga je zauvijek izgubio

Frontmen ‘Plavog orkestra‘ u Sarajevu se u subotu zauvijek oprostio od svog oca Dobrote Lošića. Legendarni urednik i novinar, jedan od osnivača Radio-televizije Sarajevo preminuo je u 89. godini života.

Frontmen "Plavog orkestra", glazbenik Saša Lošić, prolazi kroz teške dane. Nakon što je posljednjih godina predano brinuo o svom voljenom ocu, njegov tata je preminuo. Dugogodišnji ugledni novinar i urednik Dobrota Lošić preminuo je u subotu, 31. listopada, u 89. godini života.

image
Glazbenik je o voljenom ocu brinuo posljednjih godina vrlo predano.
BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Preminuo je Lošić u Sarajevu, gradu u kojem je živio i radio, ostavivši iza sebe veliki trag.

Bio je jedan od osnivača Radio-televizije Sarajevo, novinar, urednik i predsjednik udruge novinara Bosne i Hercegovine, piše Dnevni avaz. Osnovao je časopise za kulturu - "Korijen" i "Putevi" - usto je radio i kao dopisnik novina "Večer" i "Novice". Iza sebe je Dobrota Lošić ostavio i zbirku pripovjedaka "Golubovi na pragu".

image
Uz Sašu je ovih dana njegova dugogodišnja partnerica Špela Možina.
DAMJAN TADIC/CROPIX

Saša Lošić brinuo se za oca, a uslijed teškog gubitka najveća podrška mu je ovih dana njegova dugogodišnja životna partnerica Špela Možina. Poznata diplomatkinja s Lošićem je u vezi dugi niz godina, a upravo se zbog nje prije tri godine odlučio vratiti i živjeti u svom Sarajevu.

Linker
19. travanj 2024 10:06