Getty Images
NIJE LAKO ZADRŽATI HLADNU GLAVU

Riješi kviz i doznaj kakav si tip osobe u kriznoj situaciji: Jesi li paničarka ili izviđačica?

Cjelokupna situacija s virusom covid-19 natjerala nas je da preispitamo vlastite obrambene mehanizme u susretu s kriznom situacijom, pa smo odlučili test podijeliti s vama. Otkrijte kakva osoba postanete kad gledate krizi u oči.

Svaki stručnjak za odnose s javnošću jako dobro zna da je svako razdoblje uoči krize zapravo razdoblje latentne krize. Za to vrijeme moramo uvijek biti na oprezu i uvježbavati mehanizme uz pomoć kojih se s krizom možemo lakše nositi. I ne, nije kriza samo pandemija kakvoj svjedočimo.

Svatko od nas ima neke svoje osobne krize, pa se tako ovaj test lako može primijeniti i na druge izazovne situacije u životu.

Bilo da se radi o ljubavnom prekidu, ostanku bez posla ili gubitku bliske nam osobe, krize su neizbježna pojava. To danas može biti puknuće automobilske gume na cesti, a sutradan kvar perilice rublja, zbog kojeg ćete morati ući u neplanirani minus na tekućem računu ili podići brzi kredit.

Možda ste kroz život imali više takvih situacija, pa već instinktivno znate kako se iz njih izvući ili ste oduvijek naviknuti na to da će vam netko priskočiti u pomoć te svoj recept za preživljavanje krize već imate. No, ako niste zadovoljni kako ga rješavate ili, pak, niste među onima koji su se susretali s većim izazovima u životu - rješite kviz i doznajte kakva ste zapravo osoba u vrijeme krize.

Linker
23. travanj 2024 14:27