Getty Images
turbulentna godina

Božićna čestitka sve otkriva: Jasno je tko se ove godine zamjerio kraljici Elizabeti II

Na dan Božića kraljica Velike Britanije u popodnevnim satima je kao i svake godine svima poželjela sretne blagdane i održala tradicionalni govor uz fotografije svoje obitelji, samo one odabrane.

O odnosu ostalih članova kraljevske obitelji i kraljice Elizabete II. puno se može iščitati iz njezinih blagdanskih čestitki. Kraljevski fotograf svake godine kraljicu fotografira uz okićeno drvce i fotografije obitelji, a svake godine netko izostane. Ovog Božića - princ Harry, Meghan Markle i princ Andrew.

Pritisak je bio nesnosan: Princ Andrew nakon skandala odstupio sa svih kraljevskih dužnosti

Suprug Philip, sin Carles sa ženom Camillom te unuk William sa suprugom Kate i troje djece uokvireni su na kraljičinom stolu. Najbliže sebi stavila je fotografiju svog oca, kralja Georgea IV. Za kraljicu ovo nije bila godina meda i mlijeka - mnogo uspona i padova je iza nje, a skandal o kojem se najviše pričalo podigao je njezin nećak, princ Andrew koji je uslijed pedofilskog skandala podnio ostavku i povukao se sa svih kraljevskih dužnosti.

Najteža godina za kraljicu Elizabetu II.: Pamtit će je po Brexitu, rivalstvu svojih unuka i seksualnom skandalu koji je ozbiljno ugrozio monarhiju

Osim skandala s Andrewom, probleme su joj stvarali i unuci, Harry i William, a da se udaljavaju pokazali su i za ove blagdane kada su se Harry i supruga Meghan odlučili povući i slaviti Božić u privatnosti u Kanadi. Da im to kraljica zamjera, pokazala je tako što se njihova fotografija ne nalazi na njezinom stolu, dok je prošle godine stajala ona zaručnička.

KING'S LYNN, ENGLAND - DECEMBER 25:  Camilla, Duchess of Cornwall and Queen Elizabeth II followed by Catherine, Duchess of Cambridge and Princess Charlotte leave after attending the Christmas Day Church service at Church of St Mary Magdalene on the Sandringham estate on December 25, 2019 in King's Lynn, United Kingdom. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)
Getty Images

Na božićno jutro kraljica je prisustvovala na misi, kao i Kate Middleton,princ William i po prvi puta njihova razigrana djeca, George i Charlotte. Kako mu je prije nekoliko dana pozlilo pa je prevezen i u bolnicu, kraljičin suprug Philip vratio se kući, no zbog očuvanja zdravlja ipak nije išao na misu.

Linker
20. travanj 2024 15:15