ostvarenje sna

Čekao je i dočekao?: Kraljica Elizabeta II. za 95. rođendan predat će krunu princu Charlesu

Poznati biograf britanske kraljevske obitelji smatra da će kraljica iduće godine predati krunu Charlesu iz jednostavnog razloga - majčinske ljubavi!

Kad su u pitanju kruna i nasljeđe kraljice Elizabete II. javnost je još uvijek u mraku.

Neki tvrde da kraljica neće prepuštati krunu već će tek nakon njezine smrti na tron sjesti prvi prijestolonasljednik, drugi tvrde da princ William prolazi obuke za kralja te da će Elizabeta II. u potpunosti preskočiti Charlesa, a treći da bi Charles svako malo mogao napokon postati kralj.

Pobornik posljednje teorije je i Robert Jobson, biograf britanske kraljevske obitelji koji je za True Royalty TV otkrio svoje zaključke, temeljene na dugogodišnjem promatranju članova obitelji i pravila dvora.

image
Kraljica Elizabeta II. i princ Philip s djecom Charlesom, Anne i Andrewom
PA NEWS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"I dalje sam uvjeren da će kraljica, kad proslavi 95. rođendan prepustiti krunu", izjavio je.

"Mislim da neće htjeti to napraviti, ali će doći do spoznaje da neće moći pogledati sinu u oči i reći mu da nikad neće biti kralj", zaključio je Jobson, aludirajući na Charlesove godine.

Elizabeta II., koja će u travnju 2021. godine napuniti 95 godina, krunu je preuzela kad je imala samo 27 odina, a njezin najstariji sin Charles uskoro će proslaviti 72. rođendan.

U intervjuu, Robert se dotaknuo i prinčeva Williama i Harryja, koji mu nisu posebno dragi.

Harryjev imidž dobročinitelja pogotovo mu se ne sviđa. "Sjećam njegovih rasističkih komentara koji su bili snimljeni na video snimkama i zbog kojih se mora ispričavati. To što sada drugima poručuje da ne smiju biti rasisti je čisto licemjerje", smatra Jobson.

Linker
03. travanj 2024 15:19