Događaj koji je promijenio sve

Dramatični intervju princeze Diane! Pokrenuta istraga protiv novinara koji je s njom vodio skandalozni razgovor

Princeza Diana bila je prevarena, novinar BBC-ja Martin Bashir predstavio joj je navodno falsificirane bankovne izvatke kojima joj je želio dokazati da je kraljevski zaštitari špijuniraju pa se istraga otvorila ponovno - 25 godina kasnije.

Netflix premijerno prikazuje četvrtu sezonu hit serije "Kruna", a gledatelji jedva čekaju pogledati 24-godišnju glumicu Emmu Corin, koja će se pojaviti u ulozi princeze Diane. Serija o britanskoj kraljevskoj obitelji u četvrtoj sezoni prikazivat će događaje koju uključuju ulazak princeze Diane u obitelj, naime, pokriva period od 1979. do 1990. godine Tri epizode imat će i upozorenje za gledatelje, sve zbog uznemirujućih scena borbe princeze Diane s bulimijom, koja je uzela maha dok joj je propadao brak s princem Charlesom.

Nova sezona fokusira se na početak ljubavi i braka princa Charlesa i princeze Diane pa ne čudi što je široko gledateljstvo širom svijeta željno iščekuje.

U isto vrijeme, događa se još jedna drama koja se vezuje uz ime princeze Diane. Naime, zbog intervjua koji je 1995. godine dala Martinu Bashiru za BBC-jevu Panoramu, pokrenuta je istraga. Dianin brat Charles Spencer nedavno je zatražio da se provede neovisna istraga o tome da je Bashir princezi prikazao krivotvorene dokumente i tako je nagovorio na intervju. Osobe bliske princezi vjeruju da je taj dramatični razgovor pokrenuo niz nesretnih događaja koji su rezultirali princezinom smrću u Parizu 31. kolovoza 1997. godine.

image
Slavni intervju iz 1995. godine donio je detalje raspada braka princa Charlesa i princeze Diane, a otkrila je i sve o svojoj borbi s depresijom.
CAPITAL PICTURES/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Da nije bilo lažiranih dokumenata, princeza Diana bila bi živa!

Bivša urednica Vanity Faira, Tina Brown, tvrdi tako da je Diana povjerovala Bashirovim lažima da je njezini zaštitari špijuniraju da je u konačnici otkazala angažman kraljevskih tjelohranitelja. "Bila je ostavljena na milost pijanog vozača koji nije bio na dužnosti, a radio je za Al Fayeda. Da je uz nju bio tjelohranitelj iz službe kraljevske obitelji, Diana bi danas bila živa", tvrdi Brown.

image
Princeza 1995. godine, par dana uoči intervjua koji je promijenio sve, možda čak i tijek i kraj njezinog života.
JOHNNY EGGITT/AFP/PROFIMEDIA

Dianin brat tvrdi da je Bashir lažirao dokumente kojima je zatrovao i hranio paranoju princeze Diane, stvarajući teorije zavjere o njezinim zaposlenicima i uroti kraljevske obitelji protiv nje. Iz BBC-ja su odlučili da će predati neovisnim istraživačima navodne krivotvorene dokumente koje je za Bashira izradio grafički dizajner Matt Wiessler. BBC je prvu istragu o dokumentima proveo još 1996. godine, i tada je Bashir priznao da je naručio lažne bankovne izvatke te da je pogriješio. Nije poznato je li snosio ikakve posljedice, no poslovne evidentno nije budući da je posljednjih godina urednik tamošnjeg vjerskog programa. Tada je sve palo na leđa Matta Wiesslera, no obitelji princeze Diane to nije dovoljno. Nepotrebno je reći da se princeza Diana nakon intervjua gorko pokajala što ga je odlučila dati.

Čitajte i:

Posljednji dani princeze Diane: Probudila se na jahti na Sardiniji, izgledala sretno, no bila je slomljena

Skandalozne tvrdnje i dosad neviđene snimke: Princeza Diana četiri puta je pokušala oduzeti si život?

NOVI DETALJI: Princ Charles i princeza Diana odlučili da se razvode pa zajedno plakali na kauču!

Linker
15. travanj 2024 09:27