Sretno!

Harryjevih 37 godina: Odrastao je pod povećalom, razuzdano se zabavljao, a onda šokirao okretanjem nove stranice

Mlađi sin princa Charlesa i pokojne princeze Diane danas puni 37 godina, oduvijek je bio miljenik britanske javnosti unatoč svojoj razuzdanosti u mladosti, no dio javnosti okrenuo se protiv njega otkako je iskreno počeo progovarati o onome što ga je mučilo unutar kraljevske obitelji.

Princ Harry, mlađi brat prijestolonasljednika britanske krune, u srijedu 15. rujna slavi 37. rođendan. Dječak riđe kose i vragolastog osmjeha od najmanjih je nogu bio miljenik zemlje, javnosti i ostatka svijeta. O njemu se govorilo kao o najdražem unuku kraljice Elizabete i što god je Harry učinio samo mu je donijelo još simpatija.

Princ Harry je rođen 15. rujna 1984. godine u Londonu kao drugo dijete princa Charlesa i princeze Diane, šesti je u redu za britansku krunu. Punim imenom Henry Charles Albert David, zahvaljujući rođenju od najmanjih nogu odrastao je pod svjetlima reflektora.

image
Harry s majkom 1986.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Oči cijeloga svijeta bile su uprte u Harryja u vjerojatno najtežem trenutku u životu, kada je kao dječak od 12 godina ostao bez majke. Mimohod na sprovodu Lady Di s dvojicom izgubljenih dječaka kao slika se urezao u svijest javnosti.

image
Slika sa sprovoda princeze Diane urezala se u svijest ljudi diljem svijeta
ALAMY/PROFIMEDIA

No s vremenom su dječaci odrastali na engleskom dvoru, školujući se u najboljim ustanovama u zemlji. Dok je princ William marljivo učio i imao praktički jednu ozbiljnu vezu, Harry je više nalikovao na prosječnog britanskog mladića, njegovao je auru razuzdanog člana kraljevske obitelji.

Čitajte i: Ipak je po njoj dobila ime: Meghan i Harry žele malenu Lilibet krstiti u Engleskoj kod kraljice

No nije Harry samo tulumario, nego je otišao i na dvije misije u Afganistan, 2008. te 2012. kada je tamo proveo 20 tjedana. Zbog mješavine požrtvovnosti, ali i luckastog ponašanja generalno je jedno od omiljenih lica iz kraljevske obitelji.

image
Princ Harry u sovjoj prvoj službi u Afganistanu 2008.
WENN/PROFIMEDIA

A mora se priznati da je obožavao izlaske, što su tabloidi jedva dočekali, neki od ‘zapaženijih‘ izlazaka njegovi su ludi tulumi u Las Vegasu, za koje je vjerovao da neće biti snimljeni. No kada su fotografije na kojima je pozirao gol s prijateljima te s čašama na bradavicama procurile u javnost, otac i baka po kratkom postupku su ga povukli nazad u zemlju.

‘Neshvaćen‘, ali i dalje simpatičan

Drugi nezaboravni i neshvaćeni gaf dogodio se kad je na zabavu došao maskiran u nacističku uniformu. U našim krajevima rado se prisjetimo Harryjevog posjeta Hvaru, gdje se toliko opustio da je u odjeći skočio u bazen noćnog kluba.

image
Princ Harry bio je omiljeni član kraljevkse obitelji
BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Sve njegove razuzdane noći prestale su s upoznavanjem Meghan Markle, američka glumica, s propalim brakom iza sebe osvojila je Harryjevo srce. Otkako su se vjenčali 2018. dobio je titulu vojvode od Sussexa. No ‘medeni mjesec‘ Harryjeve obitelji i medija nije dugo trajao, prema viđenju njega i Meghan nije ga bilo uopće.

image
Princ Harry u službenom posjetu Novom Zelandu
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Povratak odbjeglog para? Princ Harry i Meghan zatražili sastanak s kraljicom Elizabetom

Princ je čak pokušao s apelima upućenim medijima, da mu ostave partnericu na miru, no to nije uspjelo. Kulminacija se dogodila nakon rođenja njihova prvog sina Archieja, par je ostao čvrsto pri odluci da će odstupiti s pozicija članova kraljevske obitelji i preseliti se u Sjedinjene Američke Države.

image
Prince Harry i Meghan Markle vjenčali su se 2018.
AVALON/PROFIMEDIA

Otkako su pronašli dom u Santi Barbari svojim poslovnim pothvatima, odnosno medijskim istupima priredili su još nekoliko šokova britanskoj javnosti. Mnogi Harryjevi zemljaci ne gledaju blagonaklono na intervjue koji su ili zajedno ili pojedinačno dali Oprah Winfrey - u kojima su optužili neke članove kraljevske obitelji za rasizam, a princ se požalio i na hladan odgoj.

Rođenje kćerkice Lilibet mnogi simpatizeri ovog kraljevskog para vide kao šansu za izmirenje s ostatkom kraljevske obitelji - od odabira imena do želje da se malena krsti u prisustvu kraljice u Harryjevoj domovini. Što će biti dalje s ovim dinamičnim princom i njegovom obitelji tek ćemo vidjeti.

image
Princ Harry i Meghan Markle
MEGA/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 15:47