veliki prijatelj

Još jedan udarac! Na dan kad je pokopala svog princa, kraljica je ostala bez jedne od važnijih osoba u životu

Kraljica Elizabeta II. poznata je po svojoj strasti i ljubavi za konje, koje njeguje od najmanjih nogu, tako da nije krivo za pretpostaviti da je čovjek kojeg je u cijelog zemlji odabrala za svog najvećeg savjetnika o pitanjima iz konjušice - bio važna figura u njenom životu.

Kraljica Elizabeta II. pretrpjela je još jedan gubitak drage osobe od povjerenja, bivši menadžer kraljevske ergele, preminuo je u dobi od 86 godina. Sir Michael Oswald radio je kao savjetnik britanske kraljice, ali i njezine majke, odlučivao je o njihovim interesima u utrkama konja gotovo 30 godina.

Sir Oswald preminuo je nakon duge bolesti i to 17. travnja, istog dana kada je priređen sprovod vojvodi od Edinburgha u dvorcu Windsor, javljaju britanski mediji.

image
Kraljica Elizabeta i Sir Michael Oswald često su uživali na konjskim utrkama.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tijekom niza godina suradnje Sir Michael je često viđan u neposrednoj blizini kraljice, na različitim utrkama. Baš isto i kad je vojvotkinja od Cambridgea imala svoj dugo iščekivani debi u Royal Ascotu 2016. i ona je tom prilikom fotografirana u ugodnom razgovoru sa stručnjakom za konje.

Čitajte i: Jedinog muškarca kojeg je istinski voljela kraljica je ispratila mirno, sama - daleko čak i od svoje razjedinjene obitelj

Ljubav prema konjima

Kraljica je poznata po svojoj strasti i ljubavi za konje, koje njeguje od najmanjih nogu, tako da nije krivo za pretpostaviti da je čovjek kojeg je u cijelog zemlji odabrala za svog najvećeg savjetnika o pitanjima iz konjušice - bio važna figura u njenom životu.

Sir Michaelova udovica Lady Angela, oprostila se od supruga u kratkom razgovoru za Racing Post. "Uvijek je govorio da ima najdivniji posao koji bi itko mogao imati i da je u cijelom svom radnom vijeku radio ono što bi radio i inače - da je bio dovoljno bogat da ne mora raditi".

Prije nego je 2003. prihvatio mjesto kraljičinog savjetnika za utrke, Sir Michael je radio za kraljicu Majku, od 1970. do njezine smrti 2002. Prošle je godine dobio titulu viteza.

Linker
18. travanj 2024 14:45