Slavlje u izolaciji

Kate i William njezin rođendan obilježavjau u lockdownu: ‘Naše misli su uz one koji su na prvoj liniji‘

Kraljevski par s djecom se smestio daleko od svih, na svom imanju gdje borave gotovo bez posluge obilježit će i 39. rođendan vojvotkinje od Cambridgea.

Vojvotkinja od Cambridgea provodi svoj 39. rođendan u 'lockdownu' u krugu najuže obitelji. Kate Middleton će rođendan proslaviti uz supruga princa Williama i njihovo troje djece u Norfolku u njihovoj vili Anmer Hall gdje su proveli i Božić dok je kraljica Elizabeta II. odlučila ostati u dvorcu Windsor.

Kraljevski par zahvalio se putem službenih kanala na lijepim rođendanskim željama koje su stigle za vojvotkinju Catherine. "Rođendani su bili vrlo različiti u proteklim mjesecima, a naše misli su i dalje uz one koji rade na prvoj liniji u ovim vrlo izazovnim vremenima", stoji uz fotografiju Kate Middleton čije je lice prekriveno zaštitnom maskom.

Proslava rođendana vjerojatno će biti privatna sa suprugom i njihovo troje djece - Georgeom (7), Charlotte (5) i Louisom (2). Kuća Anmer Hall nalazi se na ogromnom imanju koje okružuje šuma i niz travnjaka koji se protežu tisućama kvadratnih metara.

Bajkovito imanje

Kuću i imanje dobili su kao svadbeni poklon od kraljice 2011. godine. Na njoj su se izvodili građevinski radovi 2013., godinu kasnije Kate Middleton sama je uredila interijer.

Kraljevski par s djecom u normalnim okolnostima inače živi u palači Kensington u Londonu, no zbog pandemije koronavirusa, i želje da zaštite kraljicu i princa Phillipa koji spadaju u rizičnu skupinu, sasvim su se izolirali u Anmer Hallu.

Anmer Hall uređen je u pastelnim tonovima, ima 10 spavaćih soba, a ima i zimski vrt s natkrivenom terasom, osim toga ima teniski teren kao i vanjski bazen. U njihovom utočištu vlada opuštena atmosfera bez kraljevskih protokola, od posluge uz sebe imaju samo dadilju.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea u pandemiji su javno djelovanje prenijeli u virtualnu sferu. No kad su privremeno ukinuta neka ograničenja, održali su par događaja i licem u lice.

William i Kate u prosincu su bili na trodnevnoj turneji Kraljevskim vlakom kroz Veliku Britaniju i zahvaljivali radnicima na prvoj liniji za njihove napore u borbi protiv koronavirusa, ali je njihovo putovanje naišlo na kritike onih koji su smatrali da se putovanje nije trebalo održati dok zemlja bilježi značajan broj slučajeva.

Linker
18. travanj 2024 14:53