Kraljevska podrška

Kate Middleton poslala ohrabrujuću poruku svim ženama: ‘Nijedna majka nije imuna na anksioznost i depresiju‘

Buduća britanska kraljica odabrana je za novu pokroviteljicu Saveza za mentalno zdravlje majki čiji je cilj osvijestiti javnost da veliki broj žena ima razne perinatalne poteškoće.

Vojvotkinja od Cambridgea još je jednom pokazala da svoju ulogu u društvu, posebno kad je u pitanju ženska snaga, shvaća itekako ozbiljno. Supruga princa Williama i mama njihovo troje mališana pridružila se Savezu za mentalno zdravlje majki (MMHA), a u sklopu njegovog Tjedna koji se upravo obilježava, svim je ženama poslala riječi podrške.

U video poruci Kate Middleton podsjetila je kako 20 posto žena u Britaniji ima perinatalne poremećaje te da društvo mora raditi na tome da se takvim majkama pruži adekvatna podrška.

image

Za pokroviteljicu MMHA buduća kraljica odabrana je kao majka troje mališana.

PALA/PA/WPA POO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Svi znamo da trudnoća, porođaj i prvi mjeseci i godine djetetova života mogu biti jako zahtjevni. Majke se često osjećaju usamljeno u tim ranim godinama roditeljstva zbog čega je važno dati im do znanja da je okolina uz njih i da mnogi razumiju kroz što prolaze", govori Kate u njezinoj video poruci, u kojoj je i ponovila kako su zadnje dvije godine, zbog pandemije, osobito bile izazovne za mnoge mlade majke.

image

Kate je vrlo posvećena rješavanju mnogih ženskih tema.

CHRIS JACKSON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Četrdesetogodišnja vojvotkinja, koja je majka princeze Charlotte te prinčeva Georga i Louisa, naglasila je i kako nijedna majka nije imuna na anksioznost i depresiju.

"Nažalost, mnogo ih pati u tišini. Nitko nije imun na tjeskobu i depresiju tijekom tog vremena", ponovila je Kate, čiju su poruku svi ocijenili vrlo dojmljivom i uvjerljivom jer ima velikog iskustva s majčinstvom.

Inače, MMHA je dobrotvorna organizacija osnovana u Velikoj Britaniji 2011. Danas ima više od 100 organizacija koje rade na tome da se ženama i obiteljima pogođenim perinatalnim mentalnim problemima osigura pristup visokokvalitetnoj i sveobuhvatnoj skrbi i podršci.

Čitajte i: Je li ovo kraj patnjama jedne od najljepših žena na svijetu: 'Pet mjeseci kasnije, napokon!'

Linker
24. travanj 2024 16:50