ponovno reciklira

Kate Middleton stalno dokazuje da je prava moderna kraljevna: Na važan dan zablistala je u ponovljenoj haljini hit materijala

Jedna od najbolje odjevenih kraljevskih dama u posljednje vrijeme pokazuje da itekako misli na okoliš i da to što je članica kraljevske obitelji ne znači da se svakog dana mora kititi drugim krpicama. Jer, dovoljno su dobre one koje već ima u ormaru.

Ovogodišnji Festival sjećanja na one koji su izgubili živote u ratnim sukobima, koji se tradicionalno održava u londonskom Royal Albert Hallu, kraljica Elizabeta II. nažalost je propustila zbog preporuke da se odmara. No, umjesto nje svečanosti su prisustvovali prijestolonasljednici princ Charles i njegova supruga, vojvotkinja Camilla te princ William i supruga, vojvotkinja Catherine.

Svi su već tradicijski bili odjeveni u crno te su nosili broševe u obliku cvijeta maka kako bi odali počast svim stradalima. Osim njih, tamo su bili još neki članovi kraljevske obitelji poput vojvode i vojvotkinje od Gloucestera, vojvode od Kenta i princeze Alexandre te princa Edwarda i grofice od Wessexa, kako odsustvo kraljice ne bi bilo toliko očito.

image

Kate i William uvijek se trude biti elegantni i to im polazi za rukom!

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Volimo opušteni stil vojvotkinje Catherine: Uske traperice i lugarski prsluk odličan su izbor za boravak u prirodi

No, najviše pažnje je privukla Catherine za koju već govore da je prava moderna buduća kraljica te da će, kad William zasjedne na tron, donijeti svježinu u monarhiju. Kate već duže vrijeme pokazuje da voli 'reciklirati' odjeću, odnosno određene komade nositi više puta.

Time poručuje i da je svjesna kako je modna industrija jedan od najvećih zagađivača okoliša te je primjer kako možemo smanjiti produkciju nepotrebnog smeća - nošenjem iste odjeće na drukčije načine.

image

Kraljica nažalost nije mogla doći na svečanost, ali su umjesto nje tu bili uži članovi obitelji.

GEOFF PUGH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Za Festival sjećanja odabrala je haljinu od vrlo popularnog materijala - tvida, koju potpisuje brend Eponine London, a prvi put ju je nosila u veljači 2020. kada je gledala poznati mjuzikl 'Dear Evan Hansen'. Istaknuti gumbi bili su elegantan detalj na haljini, s njom je uskladila cipele i clutch torbicu. Od nakita nosila je biserne naušnice brenda Collingwood koje su nekad pripadale princezi Diane, bisernu narukvicu i broš u obliku cvijeta maka.

Čitajte i: Kate zablistala u ‘recikliranoj‘ kreaciji: Kraljevski par ne prestaje oduševljavati na svečanim događanjima

I William je djelovao vrlo elegantno - tamno odijelo uvijek mu dobro stoji, a kako look ne bi bio previše dosadan, začinio ga je prugastom crno-crvenom kravatom i brošem. Jedino je Charles odlučio ne pojaviti se u crnom, već u tamnoplavom odijelu s prugicama i kravatom neobična uzorka.

Iako je kraljica zbog boli u leđima propustila ovu priliku, očekuje se da će biti nazočna na današnjoj ceremoniji u ceremoniji na Cenotafu.

Linker
25. travanj 2024 11:51