GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia
Iza kulisa

Kraljevske šogorice Meghan i Kate: Nikad nisu postale prijateljice, a nova knjiga otkriva i zašto

Izlazak najnovije knjige koja otkriva tajne britanske kraljevske obitelji, točnije vojvode i vojvotkinje od Sussexa najavljen je za 11. kolovoza, a u njoj će do detalja biti opisan i odnos između dvije supruge prinčeva Williama i Harryja o kojem se već godinama nagađa u svjetskom tisku.

Iako su obje članice iskre kraljevske obitelji, koje su u nju ušle na isti način - udajom za jednog od braće, Meghan Markle i Kate Middleton uvijek su bile na različitim putevima.

Novi ulomci iz nadolazeće knjige "Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family" (“Pronalazak slobode: Harry i Meghan i stvaranje moderne kraljevske obitelji”), koji je objavljen u britanskim novinama The Sunday Times - govori o napetosti između princa Harryja i princa Williama kao i o odnosu između njihovih supruga.

Meghan bi se složila s tvrdnjom da vojvotkinje nisu najbolje prijateljice.

Ulomci iz knjige potvrdili su ono o čemu se naveliko nagađalo i pretpostavljalo - da odnos između dvije šogorice nije idealan, naprotiv daleko je od toga.

Naslovnica knjige 'Pronalazak slobode' čiji je izlazak najavljena za 11. kolovoza

"Iako to nije nužno njezina odgovornost, Kate je učinila jako malo da bi premostila razlike", pišu autori Omid Scobie i Carolyn Durand koji također ističu da unatoč činjenici da su u tisku često opisivane kao suparnice dame "nisu bile u ratu jedna protiv druge, iako je bilo nekih nelagodnih trenutaka".

Nisu prijateljice, ali ni u ratu

Kate je osjećala da ona i Meghan nemaju mnogo toga zajedničkog "osim činjenice da su živjele u palači Kensington", tvrdi se u novoj knjizi koja sadrži i nove razgovore s prijateljima Meghan i Harryja.

"Meghan bi se složila s tvrdnjom da vojvotkinje nisu najbolje prijateljice. Njihov odnos nije mnogo napredovao otkako je ona bila Harryjeva djevojka. Iako je Meghan mogla shvatiti Kateinu zabrinutost da započne čvrsto prijateljstvo, i dalje nisu bile ništa bliskije nakon što je postala punopravna članica kraljevske obitelji i supruga Williamovog brata", objasnili su autori knjige čiji je izlazak najavljen za kolovoz.

Image: 459070657, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic., Model Release: no, Credit line: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia
Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia
Prošlog ljeta, na finalu Wimbeldona ženskih natjecateljica.

Jedna od priča koja je "procurila" kroz britanske tabloide je da je Meghan rasplakala Kate tijekom krojačkih probi za malene djeveruše, među kojima je bila i princeza Charlotte. Izvori su otkrili da je ta priča daleko od istine, u to je vrijeme Kate tek rodila princa Louisa i bila je vrlo emotivna, no priče da je itko na probi plakao, jednostavno nisu točne, tvrde autori knjige i njihovi izvori.

"Nekoliko pomoćnica iz kraljevskog domaćinstva može potvrditi da nije bilo niti jedne krojačke probe zbog koje je vojvotkinja od Cambridgea plakala. Neka od djece nisu surađivala i svatko je pokušao pomoći na način na koji može. Dječje probe nikad nisu lagane, ali nitko nije plakao. I Kate i Meghan bile su malo pod stresom, ali su se profesionalno ponašale, a u prostoriji je bilo i drugih ljudi", objasnio je izvor.

"Cvijeće za njen rođendan je bilo lijepo, ali Meghan je radije htjela da Kate provjeri kako je tijekom najtežih vremena s tiskom"

Iako među dvije vojvotkinje, ako je vjerovati knjizi, nikada nije bilo doslovnog rata - one jednostavno nisu bile baš bliske. Kako je objašnjeno u knjizi "Pronalazak slobode": "Cvijeće za njen rođendan je bilo lijepo, ali Meghan je radije htjela da Kate provjeri kako je tijekom najtežih vremena s tiskom".

Knjiga će osim odnose dviju šogorica istražiti i cijelu priču vojvode i vojvotkinje od Sussexa, od njihovih ranih dana, do njihove romanse koja ja ubrzo dovela do braka pa sve do odluke da odstupe sa svih službenih dužnosti i sa sinom Archiejem presele u Los Angeles.

Pročitajte i:

Knjiga koja će uzdrmati britanski dvor: Meghan i Harry su bijesni i tvrde da nisu imali veze s njom

U šoku: Meghan i Harryja non-stop bockaju tabloidi, ali ovo je kap koja je prelila čašu

Najslađi 'problematičar': Princ Louis nikako da shvati poantu socijalne distance, stalno radi problem

Iz glamuroznog u jednostavno: Meghan Markle po Los Angelesu šeće u haljini od samo 500 kuna

Želi sakriti njihov identitet: Meghan Markle brani prijateljice, pa otkrila i više nego je htjela

Linker
20. travanj 2024 02:12