Bez kamera, molimo!

Kraljica im pokvarila planove: Harry i Meghan morat će smisliti drugi način kako ispuniti uvjete iz njihovog "nemoralnog" ugovora

Vojvode od Sussexa nadali su se unovčiti svoj dolazak na proslavu platinastog jubileja njegova bake, no kraljica Elizabeta II i njezina Tvrtka priredila im je hladan tuš.

Deseci britanskih i međunarodnih medijskih kuća već su dobili akreditacije za sudjelovanje na lipanjskom svečanom obilježavanju 70. godišnjice vladavine kraljice Elizabete II, koji je najveći događaj na Otoku ove godine.

Kraljica i njezina Tvrtka navodno su napravili ustupak i pozvali više od ranije planiranih medija, a jedina TV platforma koja je dobila odbijenicu je Netflix.

image

Harry I Meghan nadali su se da bi kraljičina planitansta proslava mogla biti dio njihovog dokumentarca.

CHRIS JACKSON/GETTY IMAGES FOR THE INVICTUS GAMES FOUNDATION/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U službenom dopisu odaslanom tvrtkama koje će taj dan brinuti da privatnost kraljevske obitelji ne bude narušena više od dogovorenog, stoji da je snimateljskim ekipama Netflixa strogo zabranjeno sudjelovanje na svečanosti. Štoviše, ukoliko budu viđene njihove kamere na nekoj od javnih površina tijekom proslave, sigurnosne snage imaju neopozivu kraljevsku dozvolu da ih udalje.

Kraljica je ovim potezom javno srušila medijski autoritet svog unuka Harryja i Meghan Markle i bez ijedne izgovorene riječi dala im je do znanja što misli o njihovom ugovoru sa streaming divom koji odnedavno snima "reality" dokumentarac o vojvodama od Sussexa.

Javna je, naime, tajna da su Harry i Meghan osobno pozvali Netflix na platinastu kraljičinu proslavu, a upravo je to skorašnje događanje trebalo biti jedna od ekskluziva njihovog dokumentarca.

image

Zbog odbijenice TVrtke Netflix Sussexima neće isplatiti cijeli iznos.

CHRIS JACKSON/GETTY IMAGES FOR THE INVICTUS GAMES FOUNDATION/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osim što su ponovno javno poniženi, Sussexi bi ovim nemoralnim ugovorom, kako ga naziva dio Britanaca, mogli i financijski izgubiti. Ako ne budu imali vlastite snimke s proslave, Netflix im navodno neće isplatiti cijeli iznos od 100 milijuna dolara, za koliko su "prodali" njihovu intimu.

Od ranije se zna da Harry i Meghan neće s ostalim članovima kraljevske obitelji pozdraviti mnoštvo s balkona Buckinghamske palače što je dio tradicije. A potvrđeno je i da u London namjeravaju povesti oboje djece: trogodišnjeg Archieja i jedanaestomjesečnu Lilibet.

Dio britanske javnosti uvjeren je kako je novac bio jedini motiv Sussexovih da prihvate kraljičin poziv pa je za očekivati da obožavateljima Elizabete II njihov dolazak neće dobro sjesti.

Čitajte i: Meghan i Harry uskoro će otkriti sve: Pustili su kamere u svoj dom u Montecitu i snimaju dokumentarac

Linker
18. travanj 2024 21:21