Promjena plana

Kraljica ipak još neće upoznati Lilibet: Kraljevsku praunuku roditelji će krstiti u Kaliforniji

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nadali su se da će drugo dijete također krstiti u dvorcu Windsor, kao i njenog brata, no čini se da se to neće dogoditi.

Princ Harry i Meghan Markle najvjerojatnije neće krstiti svoju kći Lilibet u Ujedinjenom Kraljevstvu, što je bila njihova velika želja, već će malena sveti sakrament primiti u Kaliforniji, tvrde upućeni izvori za britanski tisak. Podsjetimo, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa dobili su svoje drugo dijete 4. lipnja ove godine, djevojčica je rođena u Santa Barbari i nazvali su je Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Ranije se pisalo o tome da bi par htio svoju kćerkicu krstiti u dvorcu Windsor, uz prisustvo kraljice Elizabete, po čijem je obiteljskom nadimku malena Lilibet dobila i ime. Pogotovo iz razloga što kraljica još uvijek nije vidjela svoju praunuku, koja s roditeljima živi u Kaliforniji.

Izvori iz kraljevine sada tvrde da nije izgledno kako će se krštenje tamo uistinu i dogoditi, a Sussexi će malenu krstiti u Episkopalnoj crkvi SAD-a. Naime, prije samo mjesec dana kraljevski par se nadao da će kćer krstiti pred kraljicom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Čitajte i: Harry i Meghan razljutili Britance: Nedolazak na odavanje počasti princezi Diani, neće im tako lako oprostiti

"Harry je rekao nekoliko ljudi da bi htio Lili krstiti u Windsoru, kao i njenog brata. Pričekat će koliko god treba, dok okolnosti to budu dopuštale", kazali su u rujnu kraljevski izvori za britanske medije. U tom su dvorcu krstili i sinčića Archieja.

Hoće li doći do susreta?

Iako kraljica nije mogla doći na Archiejevo kršenje 2019. zbog ranije dogovorenih obaveza, Harry bi navodno silno htio da mu baka dođe na krštenje kćeri. Kraljica također nije prisustvovala krštenju najmlađeg sina princa Williama i Kate Middleton, princa Louisa 2018.

Čitajte i: Ipak je po njoj dobila ime: Meghan i Harry žele malenu Lilibet krstiti u Engleskoj kod kraljice

Ako se uistinu i dogodi da malenu Lilibet krste u SAD-u, pitanje je kada će kraljica i hoće li uopće vidjeti svoju praunuku uživo. Ove su se informacije pojavile samo nekoliko dana nakon što se saznalo da Harry i Meghan neće doći u Kensingtonsku palaču 19. listopada, na memorijalno okupljanje u čast okruglog rođendana pokojne princeze Diane. Očekivano, kako smo pisali, britanska im je javnost jako zamjerila ovu odluku.

Kad su braća 1. srpnja, na dan kad bi njihova majka proslavila 60. rođendan, otkrili njezin spomenik u vrtu Kensingtonske palače, događaju je zbog koronakrize svjedočio tek najuži obiteljski krug. Među uzvanicima su bili ujak prinčeva, grof Charles Spencer te njihove tete, lady Sarah McCorquodale i lady Jane Fellowes. Tada je odlučeno da će se proslava u čast rođendana narodne princeze odgoditi do jeseni kako bi mu tada nazočio veći broj uzvanika. Stoga će omiljenoj princezi 19. listopada počast odati stotinu odabranih uzvanika, a među njima bit će i njezin bliski prijatelj, Sir Elton John.

Linker
18. travanj 2024 03:43