Getty Images
Najveća ljubav

Kraljica pokazala tko drži uzde: Prvo pojavljivanje u javnosti nakon izolacije uoči velike obljetnice

Vitalna 94-godišnjakinja nije viđena u javnosti 10 tjedana, otkako se povukla u omiljeni dvorac zbog opasnosti od pandemije, a na prvim fotografijama dokazala je da je i više nego dobrog zdravlja.

Ponovno u sedlu, moglo bi se reći doslovno i metaforički, jer se kraljica Elizabeta II nakon višemjesečne karantene, upravo jašući na konju pojavila u javnosti. Na posjedima oko dvorca Windsor, za koji se smatra da je kraljičina najdraža rezidencija, jahala je 14-godišnjeg Fell ponija zvanog Balmoral Fern.

Ova vitalna 94-godišnjakinja poznata je po svojoj ljubavi za tim plemenitim životinjama, osim što se jahanjem bavi iz rekreacije, uzgajala je i čistokrvne trkačke konje tijekom svoje vladavine. Iako se kraljica svakog dana posvećuje konjima i jaše, ovo je prvi put da je uslikana u toj aktivnosti, otkako se prije 10 tjedana povukla u Windsor.

WINDSOR, ENGLAND - MAY: Issue date: Sunday May 31, Queen Elizabeth II rides Balmoral Fern, a 14-year-old Fell Pony, in Windsor Home Park over the weekend of May 30 and May 31, 2020 in Windsor, England. The Queen has been in residence at Windsor Castle during the coronavirus pandemic. (Photo by Steve Parsons - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Kraljica je jahala svaki dan u izolaciji.

Zapravo, posljednja fotografija kraljice u javnosti snimljena je kad se odvezla iz Buckinghamske palače u dvorac Windsor, 19. ožujka. Sve vrijeme održavala je tjedne audijencije s premijerom Borisom Johnsonom, samo što se nisu vidjeli uživo kao obično, nego su razgovarali telefonom.

Riječi ohrabrenja

Kraljica se dva puta obratila naciji putem televizijskog prijenosa tijekom izolacije, u prvom obraćanju ohrabrila je narod i poručila da će nadvladati koronavirus, a svima u izolaciji poručila je "srest ćemo se opet". Za Uskrs se naciji također obratila riječima punim utjehe i ohrabrenja.

Jun 02, 1953 - London, England, UK - QUEEN ELIZABETH II has been crowned at a coronation ceremony in Westminster Abbey in London. In front of more than 8,000 guests, including prime ministers and heads of state from around the Commonwealth, she took the Coronation Oath and is now bound to serve her people and to maintain the laws of God. The princess formally proclaimed herself Queen and Head of the Commonwealth and Defender of the Faith in February 1952 but the amount of planning and a wish for a sunny day for the occasion led to the long but excited wait for this day.,Image: 210124828, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Kraljica Elizabeta II okrunjena je prije 67 godina.

Svakodnevno jahanje sigurno je zaslužno za vitalnost kraljice u svojim godinama, a fotografije koje su se pojavile u javnosti samo nekoliko dana prije velikog datuma pokazale su da i dalje uzde drži čvrsto u svojim rukama. Elizabeta je baš kao prava kraljica dočekala 67. obljetnicu vlastite krunidbe, koja se održala 2. lipnja 1953. u Westminsterskoj opatiji u Londonu.

Na tron je zasjela u dobi od 25 godina, nakon smrti ova Georgea VI, u veljači 1952., a krunidba je održana kada je prošlo više od godinu dana kako bi se ispoštovala tradicija da prođe dovoljno vremena od smrti monarha do ponovnog velikog slavlja.

Pročitajte i:

Najtužniji rođendan: 'Proživjela' je dva života, no svijet će je pamtiti po skandalima njene djece

Najteža godina za kraljicu Elizabetu II.: Pamtit će je po Brexitu, rivalstvu svojih unuka i seksualnom skandalu koji je ozbiljno ugrozio monarhiju

Kraljica za povijest: Presedan koji nije napravila od smrti princeze Diane i vlastite majke...

Kraljica u dirljivoj poruci: 'Uskrs nije otkazan! Baš poput svijeća koje se pale, svjetlo i život su jači'

Linker
23. travanj 2024 15:42