nježna strana

Lud za vjevericama: Princ Charles često nosi lješnjake u džepu za drage mu životinjice

Britanski princ Charles veliki je ljubitelj boravaka u prirodi i životinja, a uz pse i konje, izuzetno su mu drage simpatične vjeverice. Kad boravi na svom imanju u Škotskoj, za njih uvijek ima spremnu ‘poslasticu‘.

Proteklih mjeseci britanski princ Charles bio je u fokusu zbog nagađanja hoće li mu njegova majka, kraljica Elizabeta II. prepustiti krunu te zbog najnovije sezone emisije "The Crown", u kojoj je njegov ljubavnički odnos s Camillom, za vrijeme braka s princezom Dianom prikazan u, kako je izjavio, "pretjeranom izdanju".

Nešto manje se piše o nježnoj strani princa koji obožava životinje te o njegovoj ulozi pokrovitelja važne zaklade.

image
Princ Charles obožava simpatična bića koja žive na njegovom posjedu
DANNY LAWSON/PA IMAGES/PROFI

Čitajte i: Princ Charles i vojvotkinja do Cornwalla imaju sličnu strast, a pokazali su i svoju nestašnu stranu

Kao pokrovitelj Zaklade za očuvanje crvenih vjeverica, britanski princ Charles (72) prisjetio se susreta s tim životinjicama koje žive i na njegovu imanju Birkhall u Škotskoj.

Dobrodošli gosti

"Oduševljavaju me, jako su šarmantne i inteligentne. Često nam ulaze i u kuću, pa nekad u džep svog sakoa stavim lješnjake i zabavljam se gledajući kako im, kad ih pronađu, samo rep viri iz njega", rekao je na Dan crvenih vjeverica, koji se u Velikoj Britaniji obilježava 21. siječnja.

Čitajte i: Život napetiji od sapunice: Konačno je otkriveno zašto je princ Charles Camillu zvao ‘Gladys‘

Crvenih, europskih vjeverica u njegovoj je zemlji sve manje jer ih potiskuju veće sive vjeverice, uvezene iz Sjeverne Amerike u 19. i početkom 20. stoljeća.

Linker
15. travanj 2024 08:49