Dobar nos za posao?

Meghan se odvažila: Za prvo poslovno ulaganje u SAD-u vojvotkinja odabrala neobične napitke

Vojvotkinja od Sussexa ni malo ne miruje, nije prošlo niti godinu dana od preseljenja na drugi kontinent s obitelji, gdje se nakon pronalaska idealnog doma i bolnog pobačaja pokrenula na nekoliko poslovnih frontova. Za ovo posljednje ulaganje dobila je potporu i od velike Oprah.

Unosan ugovor sa streaming divom Netflixom vrijedan 150 milijuna dolara, koji je prije gotovo četiri mjeseca potpisala sa suprugom, princom Harryjem (36), nije jedini poslovni pothvat Meghan Markle (39). Ovaj put odlučila je postati startup anđeo te uložiti vrijeme i novac u malo znanu kalifornijsku tvrtku Clevr Blends.

Riječ je o manufakturi specijaliziranoj za online prodaju osobitih mješavina kave, sjedište se nalazi u Santa Barbari, nedaleko od Montecita gdje je smještena redizencija koju vojvotkinja od Sussexa dijeli sa suprugom i jednoipolgodišnjim sinčićem Archijem. Kava u koju će vojvotkinja uložiti novac posebna je zbog nesvakidašnje mješavine kave s sa suhim zobenim mlijekom i ljekovitim gljivama.

Odluka da se na neki način vrati u gastronomske vode, nakon što je tijekom glumačke karijere vodila blog "The Tig" - u međuvremenu je ugašen zbog udaje za princa - već joj se stostruko isplatila. Njezina dobra prijateljica Oprah Winfrey objavila je na svojem Instagram profilu video u kojem otvara poklon paket s gurmanskim mješavinama kava i priprema šalicu toplog napitka, pohvalivši se božićnim darom vojvotkinje - koji je dobila malo ranije kako bi ga iskušala i odlučila koji joj se okus najviše svidio. Budući da profil kraljice talk-showa koja pretvara u zlato sve što takne prati 19 milijuna obožavatelja, Meghan je dobila reklamu iz snova.

Ekološka i humanitarna note, bile su presudne

image
Meghan Markle je nedavno pružila podršku svim volonterima i organizacijama koje su u pandemiji dostalvjale hranu potrebitima.
CNN/PLANET/PROFIMEDIA

Donedavno nepoznatu tvrtku vodi poduzetnica Hannah Mendoza, postotak mjesečne dobiti tvrtka daruje humanitarnim organizacijama koje se bore za pravednu raspodjelu hrane u SAD, a nije potrebno posebno isticati da je pakiranja kave izrađena od prirodnog, stoposto recikliranog materijala. Ekološki svjetonazor tvrtke, zdrava hrana, odvažne mješavine kave sa začinima poput kurkume (koja se uglavnom dodaju u slana jela), razlog su zbog kojeg je Meghan izabrala baš njih.

Istaknula što je bitno: Meghan Markle prvi put javno istupila nakon bolnog priznanja

Dok je još sa suprugom bila članica kraljevske obitelji, u rujnu 2018. objavila je kuharicu "Zajedno", jednu od najprodavanijih u Velikoj Britaniji. Radi se, naime, o receptima za jela multietničke društvene kuhinje Hubb koju je posjetila i kuhala s volonterkama.

O tome koliko je njezin poslovni potez u Santa Barbari odjeknuo i pomogao joj povezati se sa zajednicom koju ne čine samo slavni i imućni, dokazuje oduševljenje vlasnice, Hannah Mendoza.

"Poduzetnicima trebaju ulaganja, ali i savjetnici te prijatelji kojima je jako stalo do onoga što rade. Zahvalna sam što sam sve to pronašla u vojvotkinji od Sussexa", izjavila je ni sama ne vjerujući koliko je prodaja porasla nakon što ih je reklamirala i američka kraljica talk-showa.

Linker
19. travanj 2024 01:12