Princ Philip i kraljica Elizabeta II
 Getty Images
Presedan princa Philipa

Najugroženiji je među plemstvom, ali ni narušeno zdravlje nije ga spriječilo u važnom pothvatu

Princ Philip obratio se javnosti uoči Svjetskog tjedna cijepljenja koje se u cijelom svijetu svake godine obilježava u zadnjem tjednu mjeseca travnja.

Princ Philip pohvalio je hitan i važan posao koji medicinske službe rade da bi pomogle Velikoj Britaniji u prebolijevanju koronavirus pandemije. Prva je to poruka koju je princ Philip poslao otkako je otišao u mirovinu i povukao se iz javnosti. Vojvoda od Edinburgha i suprug kraljice Elizabete II nije se javno oglašavao od 2017. godine. Trenutno je izoliran s kraljicom u Windsoru.

WINDSOR, ENGLAND - OCTOBER 12: Queen Elizabeth II and Prince Philip, Duke of Edinburgh look on after the wedding of Princess Eugenie of York and Mr. Jack Brooksbank at St. George's Chapel on October 12, 2018 in Windsor, England. (Photo by Alastair Grant - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Sa suprugom, kraljicom Elizabetom II princ je trenutno izoliran u dvorcu Windsor

Želim vam zahvaliti u ime svih nas koji smo sigurn kod kuće.

"Kako se bližimo Svjetskom tjednu cijepljenja, želio bih se osvrnuti na vitalno važan i hitan posao koji rade medicinski radnici i znanstvenici, a sve kako bismo što prije preboljeli pandemiju. Sveullišta i istraživački centri, svi su ujedinjeni kako bi nas zaštitili od Covida-19. Želim zahvaliti i svima onima koji rade na proizvodnji i prodaji te distribuciji hrane, koji održavaju poštanske i usluge dostave, koji rade komunalne djelatnosti", rekao je Philip.

WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19:  Queen Elizabeth II talks with Prince Philip, Duke of Edinburgh after the wedding of Prince Harry and Meghan Markle at St George's Chapel at Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England. (Photo by Alastair Grant - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Princ Phillip i kraljica Elizabeta II nakon svadbe njihovog unuk princa Harryja i Meghan Markle u svibnju 2018.

Posebno ugroženi član kraljevske obitelji

Inače, princ Philip i kraljica Elizabeta II stariji su od 90 godina te su u visokorizičnoj skupini od zaraze koronavirusom. Nekadašnja obiteljska liječnica Anna Hemming otkrila je medijima ranije da vjeruje da će kraljevska obitelj poduzeti sve mjere opreza protiv virusa te da će posebno zaštititi princa Phillipa kao najranjivijeg člana kraljevski obitelji. Posljednjih mjeseci imao je niz zdravstvenih problema te je za njega samoizolacija posebno važna.

Čitajte i:

Danas slave 72. godišnjicu: Tajna dugog braka kraljice Elizabete i Philipa je u - smijehu

Palača potvrdila da je hospitaliziran: 96-godišnji princ mora na operaciju

Po naredbi doktora: Princ Philip završio u bolnici

Impresivan jubilej: Platinasta godišnjica braka na britanskim kraljevskim dvorima

Princ Edward stigao u Split: Najmlađi sin kraljice Elizabete, tek 11. u redu za tron, ali i jedini koji se nije razveo

Linker
19. travanj 2024 13:54