Kraljičin spektakl

Najveća zvijezda je njihova prabaka: Princeza Charlotte i princ George oduševljeni koncertom

Vrhunac proslave jubileja bio je koncertni spektakl na kojem su pjevali:The Queen, Rod Stewart, Alicia Keys, Duran Duran te diva Diana Ross, ali sve je zasjenio kraljičin skeč s medvjedićem Paddingtom i princ Charles koji ju je, u zahvali okupljenima, prvi put javno nazvao ‘mama‘.

Slavljenički koncert na tri pozornice, impresivan light show činilo je 70 svjetlosnih stupova, po jedan za svaku godinu kraljičine vladavine, kao i najveće zvijezde zabavljačke industrije, obilježili su Platinasti koncert pokraj Buckinghamske palače. Spektakl su, uz roditelje vojvodu i vojvotkinju od Cambridgea pratili princeza Charlotte i princ George: bio im je to prvi pop rock koncert životu. Iako su odavno navukli na medijsku pozornost, oduševljeno su pratili kako zvijezde poput grupe The Queen i Duran Duran, Roda Stewarta, Alicije Keys te dive Diane Ross pjevaju u čast njihove prabake, prenosi People.

image

Spektakl ispred Buckinghamske palače

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Charlotte i George oduševljeno su pratili koncert

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Velike zvijezde izmjenjivale su se na pozornici, a Buckinghamska palača poslužila je kao platno za projekcije.

image

Diana Ross

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Alicia Keys

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Rod Stewart

AVALON/PROFIMEDIA

Kraljica Elizabeta je, pak, bila najveće iznenađenje glamurozne večeri: kako se nalazi u Windsoru, puna dojmova ali i umorna zbog napora na događanjima na kojima je bila, pozdravila je okupljene urnebesnim videom.

Za razliku od nastupa s Danielom Craigom u 007 video spotu iz 2012. povodom Olimpijskih igara u Londonu, glumački partner ovaj put joj je bio medvjedić Paddington. Imali su čajanku u njezinoj palači i poput starih frendova podijelili sendvič s marmeladom Za tu šalu nitko nije znao, pa ni njezini praunuci Charlotte i George oduševilo ih je što je prabaka toliko cool da joj Paddington dolazi u goste.

image

Medo Paddington u posjeti kod Kraljice Elizabete

FERRARI/PROFIMEDIA
image

Kraljica je otkrila što čuva u torbici.

FERRARI/PROFIMEDIA
image
FERRARI/PROFIMEDIA

Pred razgaljenim mnoštvom (na koncertu je bilo oko 22.000 gledatelja) pojavili su se princ William te budući kralj Charles: vrlo emotivno čestitali su kraljici. Unuk William našalio se oko bakinih godina, a budućem kralju, javlja Mirror, pobjegla je riječ koju nikad ne koristi u javnosti - kraljicu je oslovio riječima: 'Vaše veličanstvo, mamice'. Prvi je to put da je Charles u javnosti kraljicu Elizabetu oslovio deminutivom - 'mummy'.

image

Princ Charles kraljicu je prvi put u javnosti nazvao 'mama'.

PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Neodoljiva Charlotte sve više podsjeća na prabaku.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ovog vikenda pričat će se samo o spektakularnoj proslavi Elizabetinog jubileja. Evo što morate znati o tome

Privatni rođendan, daleko od očiju javnosti

Princ Harry i Meghan, vojvotkinja od Sussexa nisu prisustvovali svečanosti. Dan su proveli slaveći prvi rođendan svoje kćeri Lilibet, o čemu na svojoj stranici nisu podijelili fotografije. No zato su se na svojim službenim tim povodom stranicama oglasili članovi Harryjeve obitelji prvo je čestitala kraljica Elizabeta, zatim djed malene princ Charles i njegova Camilla, vojvotkinja Cornwalla, piše People.

Malenoj su čestitali rođendan i oni s kojima Harry navodno ne razgovara, njegov brat princ William te Catherine, vojvotkinja od Cambridgea. Kako je Frogmore Cottage udaljen samo 800 metara od kraljičinog doma u dvorcu Windsor, nije isključeno da se kraljica nakratko pridružila intimnom slavlju kako bi se još malo družila s Archiejem i Lilibet prije njihovog povratka u Ameriku.

Linker
19. travanj 2024 01:44