Getty Images
progovorila nakon tragedije

Norveška princeza proživljava najteže dane: 'Dugo smo gledali kako propadaš, ostavio si veliku prazninu'

Norveška kraljevska obitelj Božić je provela obavijena u crno. Bivši suprug princeze Marthe Louise oduzeo si je život u 48. godini života, a princeza je sada progovorila o svom bivšem suprugu putem emotivne objave.

Spisatelj Ari Behn i bivši suprug norveške princeze Marthe Louise od kojeg se razvela 2016. godine ovog Božića oduzeo si je život. U 15 godina braka postali su roditelji troje djece, Maude, Leah i Emme. Kada su se razveli, princeza je kazala da se osjećaju krivima jer djeci više ne mogu pružiti sigurnu luku koju oni zaslužuju.

U 48. godini Ari je počinuo samoubojstvo. "Umrijet ću sam jer se nikada nisam uspio dovoljno povezati s ikim" - kazao je u jednom od razgovora, a da je imao problema sa psihičkim zdravljem kazala je i princeza u svojoj objavi objavljenoj nakon njegove sahrane.

"Dragi Ari, trebali smo zajedno provesti Božić i slaviti. Radovali smo se tome, a sada smo samo tužni i žalosni jer smo te izgubili. Za djevojčice si bio topao, drag, duhovit i mudar otac i užasno im nedostaješ.", započela je objavu i nastavila:

"Danas bi bio ponosan na svoju djecu, a sada si ostavio prazninu koju nitko neće moći popuniti nakon tebe. Bolno je pomisliti da si napustio Zemlju, obuzela nas je velika bol i tuga. Nevidljiva bolest uzimala te sve više i više i dugo smo gledali kako propadaš ali svi smo vjerovali kako će stvari biti bolje. Tvoja obitelj je mislila na tebe, bili smo uz tebe dan i noć", dio je njezinog pisma.

STOCKHOLM, SWEDEN - JUNE 08:  Princess Martha Louise of Norway and Ari Mikael Behn attend the wedding of Princess Madeleine of Sweden and Christopher O'Neill hosted by King Carl Gustaf XIV and Queen Silvia at The Royal Palace on June 8, 2013 in Stockholm, Sweden.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

Inače Behn je još 2009. progovorio o borbi s alkoholizmom u intervjuu za magazin Massiv. Priznao će da se boji kako će ga njegovi poroci učiniti lošim ocem, a sebe je kasnije nazivao klaunom, "oštećenim" od načina na koji ga je doživljavala javnost nakon razvoda od princeze.

Norveška kraljevska obitelj zavijena u crno: Tragedija ih je zadesila na sam dan Božića

Loš glas pratio ga je do početka veze s princezom, a brak je javnost smatrala kontroverznim. Bijes je navukao na sebe kada je bio snimljen kako partija s prostitutkama i drogira se u Las Vegasu, a 2017. optužio je glumca Kevina Spaceya za seksualno uznemiravanje, no glumac se o tome nikada nije oglasio.

HALDEN, NORWAY - JANUARY 07: Ari Behn and Princess Martha Louise of Norway attend the funeral of Anne-Marie Solberg, grandmother of Ari Behn at Immanuels Kirke on January 7, 2011 in Halden, Norway. (Photo by Ragnar Singsaas/Getty Images)
Getty Images

"Uvijek ćeš nam nedostajati, Ari i tužna sam što nikada nisi shvatio koliko te svi volimo. Ostat ćeš nam u mislima i nastavit ćemo živjeti s tvojim riječima: Svaki dan je party i ti si komad nakita", zaključila je ožalošćena princeza.

Sahrana preminulog spisatelja održala se 3. siječnja u norveškom glavnom gradu gdje ga je mnoštvo ispratilo na posljednji počinak.

Linker
25. travanj 2024 15:40