Getty Images
nema predaha

Nova teška odluka za princa Harryja: 'Žao mi je, ali prevladao je razum i opcija koja je sigurna'

Pandemija koronavirusa odgodila je brojne sportske događaje, a među njima su i Invictus igre koje je osnovao britanski princ Harry.

Riječ je o sportskom događaju koji je osnovao sam princ nakon što je okončao vojnu službu u Afganistanu. Na Igrama sudjeluju ranjeni ili bolesni pripadnici oružanih snaga te ratni veterani u nizu sportova od košarke do veslanja.

"Nadam se da su svi spremni za ono što će biti nevjerojatan tjedan sporta. Ne sumnjam da će nizozemska javnost odmah stati iza ovih Igara i da svaki pojedini natjecatelj može očekivati srdačnu dobrodošlicu te nevjerojatnu atmosferu", poručio je Harry sredinom siječnja, no sada se putem videa obratio svim sudionicima i ljubiteljima ovog sportskog događaja i javio da je odlučio događaj odgoditi.

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 29: Prince Harry, Duke of Sussex attends the launch of Team UK for the Invictus Games The Hague 2020 at Honourable Artillery Company on October 29, 2019 in London, England. Prince Harry is Patron of the Invictus Games Foundation. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images

"Bilo je ovo teška odluka, ali ona je razumna i opcija koja je sigurna. Znam koliko vas je ovo razočaralo jer su ove igre za vas fokus koji vam treba u životu, ali i dalje ću vas ohrabrivati da ga zadržite do kraja. Dobra stvar je da imate još 12 mjeseci da se pripremite za novo natjecanje. I bit ću jako sretan kad vas vidim u mentalnoj i fizičkoj snazi sljedeće godine. Jako mi je žao. Pazite na sebe i na svoje obitelji. I molim vas, pazite jedni na druge.", dodao je princ Harry.

BATH, ENGLAND - APRIL 06:  Meghan Markle and Prince Harry, Patron of the Invictus Games Foundation attend the UK Team Trials for the Invictus Games Sydney 2018 at the University of Bath Sports Training Village on April 6, 2018 in Bath, England. The Invictus Games Sydney 2018 will take place from 20-27th October and will see over 500 competitors from 18 nations compete in 11 adaptive sports.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Šaputanje kraljevskih golupčića

Pandemija koronavirusa prisilila je organizatore da odgode peto izdanje igara koje su trebale biti od 9. do 16. svibnja u Hagu, a odgođene za svibanj ili lipanj 2021. Prve Invictus igre održane su u rujnu 2014. u olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu. Druge su bile i Orlandu, treće u Torontu, a prošle 2018. u Sydneyju.

Pročitajte i:

Linker
18. travanj 2024 14:44