Najvažnija postaja

Obiteljsko okupljanje za kraj turneje: William i Kate vlakom doputovali do kraljice u Windsor

Gotovo svi članovi seniori britanske kraljevske obitelji okupili su se kako bi odali počast ljudima koji su na svojim leđima iznijeli većinu tereta pandemije - volonterima, djelatnicima u humanitarnim organizacijama i zdravstvenim, odnosno svim ‘ključnim‘ radnicima.

Kraljevski par, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, princ William i Kate Middleton završili su svoju trodnevnu turneju dugačku oko 2100 kilometara na koju su se otisnuli vlakom. Britanski prijestolonasljednik je sa suprugom krenuo s londonske stanice Euston kroz Englesku, Škotsku i Wales - a posljednja stanica bio je dvorac Windsor.

Tamo ih je dočekala kraljica Elizabeta kao i ostatak obitelji, tako udruženi zajedno su pozdravili predstavnike volontera zdravstvenih i ključnih radnika kojima je i cijelo to putovanje bilo posvećeno.

image
Kraljica Elizabeta ispred Windsora okružena sinom Charlesom i unukom Williamom te njihovim suprugama.
PROFIMEDIA

Pridružili su im se i princ Charles s Camillom, kao i kraljičin najmlađi sin princ Edward sa suprugom Sophie, groficom od Wessexa, a stigla je i princeza Anne. Kraljevski ‘seniori‘ poslušali su nastup benda Vojske spasa, što je pridonijelo blagdanskom duhu u poznatom dvorištu ispred dvorca.

Neobični detalji s turneje: U kraljevskom vlaku William i Kate spavaju u odvojenim vagonima

"Vi ste ljudi zbog kojih je naša zemlja funkcionirala, ali ne samo to, također ste nam pomogli ugrijati srca time što ste pokazali ono najbolje od ljudske prirode", kazao je vojvoda od Cambridgea tijekom turneje posvećene svim ljudima koji su u Ujedinjenom Kraljevstvu zaslužni za borbu protiv pandemije.

Finalna i najvažnija stanica

"Članovi kraljevske obitelji uživali su u božićnim pjesmama koje su izveli članovi benda Vojske spasa u dvorcu Windsor tijekom događanja organiziranog za zahvalu lokalnim volonterima i ključnim radnicima.

Kraljica je zahvalila sastavu na izvedbi, kao i za rad Vojske spasa tijekom pandemije i božićnog vremena", među ostalim stoji u službenoj objavi kraljevske obitelji na društvenim mrežama.

image
Posljednja stanica u turneji je za monarhiju i najbitnija - dvorac Windsor.
DAVID HARTLEY/POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U ovom simboličnom, ali značajnom činu zahvale ljudima koji su pandemiju iznijeli na ‘prvim crtama obrane‘ sudjelovao je gotovo cijeli dio seniorske kraljevske obitelji.

Nedostajao je kraljičin suprug princ Filip, koji je nedavno otišao u svoju zasluženu mirovinu od službenih dužnosti, ali i princ Andrew, posrnuli sin koji je ozloglašen zbog prijateljstva s Jeffreyem Epsteinom. Tu nisu bili ni vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, budući da su princ Harry i Meghan trenutno u Kaliforniji gdje su se preselili u prvom dijelu godine.

image
Princ William i Kate Middletone u društvu princa Edwarda i vojvotkinje Sophie.
PROFIMEDIA

Kate Middleton pokazuje božićni duh: Ovim kaputom je ponovno dokazala da za dobar stil nije potrebno puno

Dvorac Windsor je posljednja postaja na turneji vojvoda od Cambridgea kroz Englesku, Škotsku i Wales.

Linker
19. travanj 2024 04:44