CHARLENE OD MONAKA

Odbjegla ‘tužna‘ princeza! Propustila je čak i veliku godišnjicu braka, a djecu nije vidjela mjesecima

Već neko vrijeme Charlene od Monaka boravi u rodnoj Južnoafričkoj Republici gdje je zbog problema sa sinusima odgodila povratak suprugu i djeci, no nagađa se da je pravi razlog njezina ostanka još jedno ročište za utvrđivanje očinstva monegaškog kneza Alberta.

Teče već četvrti mjesec kako monegaški knez Albert živi kao samac jer njegova je supruga Charlene u svibnju otputovala u Južnoafričku Republiku i još se nije vratila u palaču Grimaldi. Trebali su početkom srpnja u Monte Carlu proslaviti 10. godišnjicu vjenčanja, no Charlene je propustila čak i tu važnu obljetnicu pravdajući izostanak zdravstvenim tegobama. Kako je nedavno pojasnila, nije pobjegla od muža, nego je u Južnoafričkoj Republici zaglavila zbog problema sa sinusima, koje je operirala nedugo pred odlazak na dalek put.

Iz JAR-a se trebala vratiti nakon desetak dana, no kako ju je mučio tlak u ušima, otišla je liječniku i saznala da ima ozbiljnu infekciju sinusa, toliko ozbiljnu da je opet morala pod nož. I to nekoliko puta. Operirali su je u privatnoj bolnici u provinciji KwaZulu-Natal, a jedna od tih kompliciranih operacija trajala je čak četiri sata. Dok se potpuno ne oporavi od kirurških zahvata ne smije letjeti zrakoplovom.

image
Charlene sa suprugom i djecom svakodnevno komunicira preko FaceTimea.
PROFIMEDIA

"Ne mogu prisilno ubrzati ozdravljenje pa ću biti “prizemljena” u Južnoj Africi do kraja listopada", precizirala je monegaška kneginja, naglasivši da je frustrira što je toliko dugo razdvojena od obitelji. Kaže da joj Albert i njihovi blizanci Jacques i Gabriella silno nedostaju, no svjesna je da mora biti strpljiva dok joj operirane kosti i membrane posve ne zacijele.

"Albert je moja stijena i moja snaga. Bez njegove ljubavi i podrške ne bih mogla preživjeti ovo bolno razdoblje", poručila je Charlene, koja sa suprugom i djecom svakodnevno komunicira preko FaceTimea. Otkako je u “egzilu”, uživo ih je vidjela samo jednom - početkom lipnja - kad su je došli posjetiti. Zajedno su proslavili peti rođendan njezine nećakinje, a kneževske blizance najviše je oduševila vožnja džipom kroz savanu napučenu divljim životinjama.

image
Kneginja je nekoliko puta išla u ophodnju s naoružanim čuvarima koji u rezervatu Thanda Safari štite nosoroge od lovokradica.
PRIVATNA ARHIVA

Iako ne smije letjeti, Charlene bi do Monaka možda mogla doploviti na nekoj od luksuznih prekooceanskih jahti u vlasništvu svojeg muža, no njoj kao da se ne žuri natrag u kneževinu.

U Monaku je uvijek djelovala snuždeno i distancirano, što joj je priskrbilo epitet najtužnije europske princeze, ali na fotografijama iz Afrike izgleda prilično sretno i živahno, gotovo preporođeno. Nakon udaje često je govorila da je muči teška nostalgija za domovinom, a sad joj se neočekivano ukazala prigoda da zaliječi i tu boljku.

Čitajte i: Najtužnija europska princeza podvrgnuta četverosatnoj operaciji: Mnogi još smatraju da je samo htjela pobjeći od supruga

Od 2007., kad se zbog ljubavi prema Albertu preselila u Monako, nikad nije toliko dugo boravila u Južnoafričkoj Republici, zemlji gdje je odrastala i pod čijom se zastavom 2000. natjecala u plivanju na Olimpijskim igrama u Sydneyju. Najviše vremena provodi s rodbinom i prijateljima iz djetinjstva, skida prašinu sa svog južnoafričkog akcenta i neumjereno gušta u mieliepapu, tradicionalnom južnoafričkom jelu nalik palenti. Rekonvalescentica Charlene dala si je napraviti i novu, kratku frizuru, prikladnu za aktivnosti na otvorenom. Nekoliko je puta išla u ophodnju s dobro naoružanim čuvarima koji u rezervatu Thanda Safari štite nosoroge od lovokradica. Ugroženim nosorozima monegaška kneginja posvećuje puno pažnje i novca iz svoje zaklade za očuvanje južnoafričke flore i faune.

image
Charlene svoj povratak u Monako navodno odgađa zbog još jedne suprugove afere.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM

Skrbi i o djeci u lokalnim vrtićima: vlastitim rukama, na vlastitom šivaćem stroju, nekoliko sati dnevno šiva dekice koje potom osobno dijeli mališanima. Na ovaj ili onaj način, Charlenein produljeni boravak u domovini koristi cijeloj regiji KwaZulu-Natal, a očito i njoj.

"Ponovno povezivanje s afričkim narodom i duhom ispunilo me je neizmjernom radošću. Kako je lijepo ponovno otkriti svoju ljubav prema Africi na mjestu nazvanom Thanda, što na jeziku Zulu naroda znači “ljubav”, rekla je.

Čitajte i: Bijeg ili peh sa zdravljem? Princeza Charlene opet je produžila boravak u Africi zbog boli u ušima

Poznavatelji prilika na monegaškom dvoru vjeruju da Charlenein povratak kući ne ovisi toliko o njezinu zdravlju, koliko o zdravlju njezina braka s Albertom. Iako s distance od 8000 kilometara govori da joj muž jako nedostaje, upitno je koliko ga želi u svojoj blizini dok se ne razriješi najnoviji skandal što je izronio iz kneževe burne prošlosti. Lani je u prosincu Albertu II., koji već ima dvoje izvanbračne djece, iz Milana stigao sudski poziv za novo utvrđivanje očinstva. Tužila ga je 35-godišnja Brazilka koja tvrdi da joj je 2004., kad je već bio u ozbiljnoj vezi s Charlene Wittstock, napravio dijete i onda je bezobzirno odbacio.

image
Otkako je u ‘egzilu’, uživo ih je vidjela samo jednom, kad su je posjetili početkom lipnja.
PROFIMEDIA

Albertovi odvjetnici kažu da je ta tužba najobičnija podvala i pokušaj iznude, no proces još traje. Charlene je po izbijanju tog skandala napola izbrijala glavu i od tada ne prestaju spekulacije da je brak kneževskog para u nikad goroj krizi. Kako se od nje i očekivalo, kneginja je deklarativno podržala svog supruga.

Čitajte i: Najnesretnija princeza u Europi! Otkrivena tajna frizure kneginje Charlene, aferama Alberta II. nema kraja

"Priča mi o svojim problemima i često mu govorim: “Bez obzira na sve, ja sam tisuću posto iza tebe. Stajat ću uz tebe što god učinio”, izjavila je početkom godine u jednom intervjuu. Premda Charlene ne želi vjerovati da su tvrdnje o Albertovu trećem izvanbračnom djetetu istinite, crv sumnje će je nagrizati sve dok ne vidi rezultate DNK vještačenja, što on uporno odbija. Smatra da se kao vladar suverene države nije dužan podvrgnuti testiranju i zatražio je od talijanskog pravosuđa da ga oslobodi te obveze. Sud u Rimu će o tom njegovom zahtjevu odlučivati u rujnu. Potom slijedi iščekivanje hoće li se Charlene potkraj listopada zaista vratiti mužu i djeci. Monegaškom dvoru predstoji jesen puna neizvjesnosti.

image
Knez Albert i blizanci Gabriella i Jacques morat će pričekati do kraja listopada kako bi vidjeli mamu.
PASCAL LE SEGRETAIN GETTY IMAGES
Linker
18. travanj 2024 07:59