velika parada

Počela proslava kraljičinog jubileja, svu pažnju ukrali kraljevski klinci s mamom Kate

Sve oči uprte su u one najmlađe, princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisea koji na prabakinu proslavu stižu u kočiji s mamom Kate i djedovom suprugom Camillom.

Počelo je veliko četverodnevno slavlje platinastog jubileja kraljice Elizabete II. i službene proslave njezinog rođendana s vojnim spektaklom Trooping The Colour. Ulicama Londona prema Buckinghamskoj palači voze se kočije s pripadnicima kraljevske obitelji, bez princa Harryja i vojvotkinje Meghan, a glavne zvijezde su oni najmlađi, princ George, princeza Charlotte i princ Louis.

image

Kraljica Elizabeta II. i princ Edward pozdravljaju uzvanike i paradu

TIM ROOKE/ SHUTTERSTOCK
image

Princ George, vojvotkinja Camilla i Catherine, vojvotkinja od Cambridgea

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Oni su do dvorca stigli u kočiji zajedno s mamom, vojvotkinjom Kate i Charlesovom suprugom Camillom, dok im tata, princ William jaše na konju uz tatu, princa Charlesa i strinu, princezu Anne. U paradi sudjeluje više 1200 časnika, 240 konja, stotine glazbenika vojnih orkestara te naravno tisuće znatiželjnih Britanaca i turista…

image

Prine Charles, princ William i princeza Anne sudjeluju u vojnoj paradi

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
image

Kraljičin najmlađi sin, princ Edward sa suprugom vojvotkinjom Sophie

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Kraljica Elizabeta pojavila se prva na balkonu u svijetloplavom kompletu uz bratića, princa Edwarda, vojvode od Kenta.

Elizabeta II. se prethodnih godina također vozila u kočiji kako bi pozdravila oficire i vojnike koji sudjeluju na paradi no ove godine zbog otežanog kretanja pojavila se samo na balkonu svoje palače.

Linker
16. travanj 2024 12:40