Princ Charles i supruga Camilla u službenom posjetu Zagrebu 2016.
 Bruno Konjević / CROPIX
donirao svotu

Princ Charles je ovom gestom pokazao ljubav prema Zagrebu: 'U našim ste mislima'

Britanski princ Charles donirao je u Fond RH za obnovu Zagreba nakon potresa 22. ožujka, a predsjedniku Zoranu Milanoviću izrazio je "duboku potresenost i tugu" zbog žrtava i štete od potresa, objavilo je u subotu britansko veleposlanstvo u RH.

"Budući da moja supruga i ja imamo tako drage i posebne uspomene na posjet Hrvatskoj prije četiri godine, neizmjerno me šokiralo čuti da je toliko vrijednih povijesnih zgrada u Zagrebu pretrpjelo toliku štetu", navodi princ od Walesa u pismu hrvatskom predsjedniku.

U znak priznanja dobrih odnosa između Velike Britanije i Hrvatske, princ Charles donirao je u vladin fond za obnovu Zagreba oštećenog u potresu prije više nešto više od mjesec dana.

S obzirom na to da je potres pogodio Zagreb usred pandemije Covida-19, "mogu samo zamisliti izazovnu situaciju koju je potres prouzročio za Vašu zemlju", dodaje u pismu.

Zagreb,140316.
HNK.
NJ.K.V. Charles, princ od Walesa  i supruga NJ.K.V. Camilla sudjeluju u obiljezavanju 400. obljetnice smrti Willama Shakespearea.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX
Princ Charles i supruga Camilla u službenom posjetu Zagrebu 2016.

"Hrvatska i njeni ljudi u našim su mislima i molitvama u ovim bolnim i teškim trenucima", zaključio je princ Charles.

Britanski prijestolonasljednik Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, boravili su u proljeće 2016. u posjetu Hrvatskoj, što je bio posjet koji nije imao političku dimenziju, ali je bio usredotočen na jačanje povezanosti dviju zemalja i njihovih građana.

Oni su posjetili Zagrebu i Slavoniju i Baranju, a za svoju Božićnu čestitku te godine odabrali su fotografiju snimljenu 15. ožujka, za vrijeme njihova posjeta Hrvatskoj.

ČITAJTE I:
Pratili su ih skandali, osude i prijezir, ali ni kraljici, a ni javnosti nisu dali da im stanu na put

Kraljica i njezini nasljednici radili kolač, sve je oduševio princ George

Princ ostaje princ: Kraljica dala do znanja da ostaje na tronu

Linker
15. listopad 2021 10:18