UTRENIRAN

Princ Harry nije formalno dio kraljevske obitelji, ali ne odustaje od starih navika

U gledalištu nije bilo supruge Meghan Markle, no Harry je svejedno pobijedio i na već tradicionalnom polo turniru u organizaciji njegove zaklade prikupio svotu koja će se preusmjeriti za pomoć djeci u Africi.

Više nije djelom kraljevske obitelji, no ne može odoljeti kraljevskim aktivnostima. Princ Harry nakon dugo vremena zaigrao je svoj omiljeni momčadski sport polo u gradu Aspen u saveznoj američkoj državi Colorado. U prvoj utakmici nakon nekoliko godina tim princa Harryja odnio je pobjedu s tri zabijena gola, a za dva je zaslužan dobro utrenirani vojvoda od Sussexa. Polo turnir u organizaciji njegove dobrotvorne organizacije Sentebale imao je i humanitaran karakter, a prikupljeno je tri i pol milijuna dolara, od čega će princ milijun i pol dolara donirati raznim dobrovoljnim organizacijama za pomoć djeci u Africi. Naglasak je na zdravlju, posebice edukaciji i liječenju HIV pozitivne djece i tinejdžera.

image
Polo turnir Aspenu
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Ovo je jedna od nekoliko donacija koje planiram dati dobrotvornim organizacijama i zahvalan sam što mogu na ovaj način vratiti djeci i zajednicama kojima je to jako potrebno", rekao je u priopćenju. Iako je kao dio kraljevske obitelji gotovo uvijek prisustvovala na utakmicama svojeg supruga, Meghan Markle nije se pojavila u gledalištu u Aspenu. Ostala je kod kuće brinuti se za njihovo dvoje djece - malenu Lilibet Dianu i dvogodišnjeg Archija Harrisona.

image
Dugo nije igrao, no pokazao je odličnu formu.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Dodatan udarac na već narušene odnose? Meghan i Harry navodno će zaobići veliku kraljevsku tradiciju

Iako se o njima piše svašta, slavnom paru koji je zadao jedan od najjačih udaraca monarhiji svojim odlaskom i zbog intimne ispovijesti voditeljici Oprah Winfrey, ne može se osporiti društveni angažman. S Oprah su za Apple TV snimili dokumentarni serijal koji progovara o mentalnom zdravlju, a uvijek reagiraju i na globalne "nedaće".

image
Meghan Markle i princ Harry
SHUTTERSTOCK

"Osjećamo neizmjernu bol zbog situacije u Afganistanu i ostali smo bez riječi. Dok gledamo rastuću humanitarnu katastrofu na Hajitiju koja prijeti pogoršanjem nakon potresa, srca su nam slomljena. Dok svi svjedočimo nastavku globalne zdravstvene krize koju pogoršavaju novi sojevi i konstantne dezinformacije, prestavljeni smo", napisali su supružnici na službenoj stranici svoje zaklade Archewell Foundation te pozvali globalne lidere i UN na "humanitaran dijalog". Inače, cilj zaklade je na globalnoj razini osigurati obroke svima kojima oni nisu dostupni, a fokus je ponovno na zemlje trećeg svijeta.

Čitajte i: Princ Harry i Meghan Markle pozvali javnost i svjetske lidere da reagiraju: ‘Osjećamo neizmjernu bol‘

Linker
19. travanj 2024 10:17