Moćni tandem

Princ Harry udružio snage s Jill Biden! Odmak od obiteljskih problema u režiji prve dame

Dok gradi život u novoj domovini, princu Harryju gode altruistični zadaci koje mu, kao distrakciju od problema zbog kompliciranog odnosa sa svojom obitelji, zadaje Jill Biden.

Američka prva dama Jill Biden (70) i princ Harry (36) godinama su bliski prijatelji, no tek sad su udružili snage u zajedničkom online projektu „Warrior Games” čija je svrha pomoć ozlijeđenim vojnim veteranima i njihovim obiteljima. Priča o tome kako su se upoznali počinje u svibnju 2012. na prijamu za američke i britanske ranjene ratnike u rezidenciji britanskog veleposlanika u Washingtonu. Sadašnji američki predsjednik Joe Biden tada je bio potpredsjednik SAD-a, dok je njegova supruga Jill
na tom događanju predstavljala Bijelu kuću.

Komunikativna i srdačna Amerikanka jako se dojmila britanskog princa i postali su dobri prijatelji.

Budući da je princ u domovini 2014. pokrenuo Invictus Games, igre za ranjene, ozlijeđene i bolesne vojnike, odmah se odazvao pozivu Jill Biden da ove godine podrži igre veterana u Americi. Događaj se se trebao održavati od 12. do 22. rujna u Walt Disney World Resortu na Floridi, ali je zbog epidemioloških mjera otkazan. No, prva dama i princ Harry nisu se htjeli tek tako predati. Odlučeno je da se igre se održavaju online i oboje sudjeluju posebnim uključenjem. Čini se da te to tek jedna od niza akcija koje su isplanirali, a dobrotvorni zadaci s konkretnom svrhom koje mu zadaje Jill Biden nesebičnog princa jako vesele.

image
Princ Harry dugogodišnji je prijatelj Jill Biden.
TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Jill Biden nakon par mjeseci uspjela ono što Melaniji nije uspjelo niti nakon četiri godine

Bio je profesionalni vojnik, a razdoblje koje je proveo s braćom po oružju zauzima posebno mjesto u njegovom srcu. S druge strane, Jill Biden je kćer američkog veterana iz Drugog svjetskog rata, a i njezin prerano preminuli posinak Beau Biden (podlegao je 2015. zloćudnom tumoru mozga), služio je u Nacionalnoj gardi države Delaware. Osim zajedničkih humanitarnih projekata (dobrodošle distrakcije od briga zbog kompliciranog odnosa sa svojom obitelji, op.a.), princu godi podrška prve dame na osobnoj razini. Zna da na nju uvijek može računati zatreba li mu savjet dok gradi život u novoj domovini, a imati takvu prijateljicu puno znači.

image
Prva dama SAD-a sada s njim priprema novi projekt.
TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
17. travanj 2024 09:54