RUS GEORGIJ MIHAJLOVIČ

Prvo kraljevsko vjenčanje nakon 120 godina! Potomak Romanovih oženio Talijanku: Sve ‘pršti‘ od luksuza

Vojvoda Georgij Mihajlovič Romanov oženio je dugogodišnju zaručnicu i time razveselio Ruse. Naime, ovo je prvo rusko kraljevsko vjenčanje u posljednjih 120 godina. Slavit će se dva dana, a uzvanici su elita iz europskih iz raznih zemalja.

Ruska kraljevska obitelj Romanov koja je s trona svrgnuta 1917. godine napokon ima razloga za slavlje. Potomak 'plave krvi' i vojvoda Georgij Mihajlovič Romanov oženio je dugogodišnju zaručnicu, Talijanku Rebeccu Bettarini u katedrali sv. Isaka u Sankt Peterburgu. Nakon građanske ceremonije 24. rujna, par je za onu vjersku odlučio prirediti pravi spektakl. To je prvo rusko kraljevsko vjenčanje nakon 120 godina.

image
Georgij Mihajlovič Romanov i Rebecca Bettarini
MIKE KIREEV/SHUTTERSTOCK

Na vjenčanje je pozvana samo elita, a među njima su bugarski car Simeon II., egipatski kralj Ahmed Fuad II., članovi belgijske, crnogorske, talijanske, jugoslavenske i pruske kraljevske kuće.

Veliki vojvoda Georgije Mihajlovič sin je kneginje Marije Vladimirovne, koja se nalazi na čelu Carskog doma Romanovih, i njenog supruga, velikog vojvode Mihaila Pavloviča. Rebecca je kći talijnskog diplomata iz plemićke obitelji. Kako se kraljevske obitelji drže tradicije, njegova se zaručnica prije udaje morala uključiti u pravoslavnu crkvu, a preobraćenjem je dobila ime Viktorija Romanova.

image
Na vjenčanju će imati 700 gostiju, a slavit će se dva dana.
MIKE KIREEV/SHUTTERSTOCK

Ovo je tek prvi dan vjenčanja, a u subotu, s mladencima će slaviti 700 gostiju u raskošnoj palači Konstantin, a večer će biti zaključena koncertom u čast novopečenih supružnika.

Život na visokoj nozi

Trenutačno žive u Moskvi, no Georgij je veći dio života proveo u Španjolskoj i Francuskoj, a 1992. godine je prvi put posjetio Rusiju. Studirao je na Oxfordu, radio u Europskom parlamentu i Europskoj komisiji, a trenutačno radi kao desna ruka direktora jedne od najjačih rudarskih kompanija u Rusiji.

image
Georgij Mihajlovič Romanov i Rebecca Bettarini
MIKE KIREEV/SHUTTERSTOCK

Dinastija Romanov vladala je Rusijom 300 godina pre nego što je Nikolaj II abdicirao 1917. godine, nakon čega je došlo do boljševičke revolucije, građanskog rata i 70 godina komunističke vladavine.

Čitajte i: Princeza Eugenie otkrila kakav je poseban dar dobila od svog pokojnog djeda: 'Jako sam ponosna na to'

Linker
23. travanj 2024 18:43