Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia
Gotova sezona

Stiže jesen, kraljica se seli: Iz Škotske se približava Londonu, moguće i u Buckingham

Vladarica Velike Britanije sa suprugom se iz dvorca u Škotskoj vraća u dvorac Windsor odakle će nastaviti obavljati svoje kraljevske dužnosti, a povremeno će, ako to prilike budu dozvoljavale, odlaziti i u Buckinghamsku palaču.

Kraljica Elizabeta II. i princ Philip privode kraju svoj ljetni boravak u dvorcu Balmoral u Škotskoj, najavili su iz Buckinghamske palače otkrivši i gdje će kraljevski par provesti ostatak godine usred i dalje aktualne pandemije koronavirusa.

Prije nego će provesti posljednjih nekoliko tjedana u Balmoralu, kao što tradicionalno rade svakog ljeta, kraljica i suprug će se smjestiti u dvorcu Windsor s drugim uvaženim članovima kraljevske obitelji, koji također poštuju protokol o držanju distance i borave u karanteni u svojim domovima.

BRAEMAR, SCOTLAND - SEPTEMBER 07: Queen Elizabeth II during the 2019 Braemar Highland Games at The Princess Royal and Duke of Fife Memorial Park on September 07, 2019 in Braemar, Scotland. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Kraljica Elizabeta II. u listopadu planira povratak u dvorac Windsor

Prema službenoj objavi za javnost, kraljica i Philip će, nakon što napuste dvorac Balmoral, provesti neko vrijeme na svom imanju Sandringham na kojem svake godine provode i Božić. Od tamo se očekuje njihov povratak u Windsor u listopadu, dok će se u Buckinghamsku palaču vraćati samo za pojedine događaje.

U karanteni od početka pandemije

"Kraljica i vojvoda od Edinburgha napustit će dvorac Balmoral u tjednu 14. rujna kako bi proveli privatno vrijeme na imanju Sandringham. S finalizacijom jesenskih programa Njezino Visočanstvo vratit će se u dvorac Windsor u listopadu te će nastaviti korištenje Buckinghamske palače za odabrana primanja i angažmane. Ti će planovi biti podložni razvoju daljnjih događaja i svim relevantnim smjernicama i savjetima", stoji u službenom priopćenju.

Od početka globalne pandemije, kada su se sve nacije u svijetu počele zatvarati kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, kraljevski par napustio je Londona. Elizabeta II viđena je kako automobilom odlazi iz Buckinghamske palače u dvorac Windsor 19. ožujka.

Rijetka pojavljivanja u javnosti

Kraljica se dva puta obratila naciji putem televizijskog prijenosa tijekom izolacije, u prvom obraćanju ohrabrila je narod i poručila da će nadvladati koronavirus, a svima u izolaciji poručila je "srest ćemo se opet". Za Uskrs se naciji također obratila riječima punim utjehe i ohrabrenja. Uz to je redovito imala telefonske audijencije s premijerom Borisom Johnsonom.

Kraljica se samo nekoliko puta pojavila u javnosti, zbog vlastite sigurnosti. Među tim pojavljivanjima kraljica je odlikovala stogodišnjeg kapetana Toma Moorea, proglasivši ga vitezom zbog toga što je prikupio milijune funti za pomoć oko Covida-19 te je bila počasna gošća na tajnom vjenčanju svoje unuke princeze Beatrice.

Pročitajte i:

Kraljica pokazala tko drži uzde: Prvo pojavljivanje u javnosti nakon izolacije uoči velike obljetnice

Što se slavilo, slavilo se: Vremešni britanski princ rođendan će dočekati kao nikada do sada

Obožava ga i kraljica Elizabeta II! Fotograf svjetskog glasa posvetio se ljepoticama iz vrta strasti

Baš je bila sretna: Britanska kraljica napokon i službeno proslavila 94. rođendan u dvorcu Windsor

Nikad skromnije vjenčanje: Unuka je vjenčanicu i tijaru posudila od kraljice, a svi se pitaju jedno

Princeza Beatrice iznenadila novim fotografijama s vjenčanja te otkrila još jedan simpatičan detalj

Linker
19. travanj 2024 11:53