Baby boom

Stiže još jedna beba u kraljevske krugove! Princeza Sofia i princ Phillip čekaju treće dijete

Nakon što je Zara Tindall, praunuka engleske kraljice Elizabete II., objavila da čeka treće dijete, sretna vijest odjeknula je i na švedskom dvoru.

Princeza Sofia i princ Carl Phillip od Švedske ovu će tešku i neizvjesnu godinu ipak zaključiti s najboljim mogućim poklonom za Božić. Kraljevski par, koji već ima dvoje djece - prinčeve Alexandera (4) i Gabriela (3), očekuje treće dijete. Sretnu vijest objavili su na društvenim mrežama uz divnu zajedničku fotografiju u crno-bijelom stilu.

"Sretni smo i uzbuđeni i radujemo se što ćemo dočekati svoje treće dijete. Stiže novi mali član naše obitelji", poručili su ponosni roditelji.

Iako spol djeteta nisu željeli još otkriti, rekli su da bi beba trebala doći na svijet krajem ožujka ili početkom travnja sljedeće godine.

Kraljevske bebe na putu

Vijest o novom članu švedske kraljevske obitelji došla je samo nekoliko dana nakon što je Zara Tindall, praunuka engleske kraljice Elizabete II. objavila da čeka treće dijete i to u 42. godini. Naime, Zari se sreća osmjehnula nakon pobačaja o kojem je progovorila za javnost.

image
Zara i njezin suprug Mike već imaju dvije djevojčice.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osim toga, u njihovu obitelj stiže još jedna beba - princeza Eugenie, kći princa Andrewa i Sarah Ferguson, čeka prvo dijete sa suprugom Jackom Brooksbankom.

Oduzimanje titula

Kralj Švedske Carl XVI. Gustaf ove je godine odlučio unijeti promjene u kraljevsku obitelj koje nitko nije očekivao. Naime, njegovi unuci više se neće moći predstavljati kao kraljevska visočanstva niti obavljati službene dužnosti.

"Njegovo veličanstvo kralj odlučio je pokrenuti promjene u kraljevskoj kući. Njihova svrha je utvrđivanje koji će od članova kraljevske obitelji moći ispunjavati službene dužnosti", stoji u službenom priopćenju maršala države Fredrika Wersälla.

Unatoč tome što će maleni prinčevi i princeze izgubiti titulu "kraljevskog visočanstva", njihov djed, kralj švedske Carl XVI. Gustaf, dopustio im je da zadrže titule vojvode i vojvotkinje koje su dobili nakon rođenja. Jedini koji će smjeti obavljati kraljevske dužnosti su princ Carl Phillip i princeza Madeleine.

Linker
20. travanj 2024 13:46